Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα επαρχιακή οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, η Επαρχιακή οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου (πεδινό τμήμα), εγκαινιάστηκε στον κόμβο Αγ. Στεφάνου (επί της οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου) στα Μέγαρα, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου.

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Βουλευτής Νομού Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, καθώς και πολλοί κάτοικοι.
Η Νέα επαρχιακή οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου, η οποία θα αποτελέσει βελτίωση της προϋπάρχουσας, εξασφαλίζει γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στην περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα για αύξηση της επισκεψιμότητάς της και καθιστώντας την ως έναν πολύ ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγορά της και την οικονομική της ανάπτυξη.
Έχει μήκος 21 χιλιόμετρα περίπου και αποτελεί τον κύριο επαρχιακό οδικό άξονα σύνδεσης Σαρωνικού και Κορινθιακού Κόλπου μέσω των οικιστικών συγκροτημάτων Μεγάρων και Αλεποχωρίου, ακολουθώντας βορειοδυτική κατεύθυνση, καταλήγοντας εν τέλει, στο Κάτω Αλεποχώρι.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12,69 εκατ. Ευρώ και η χρηματοδότησή του προήλθε από κοινοτικούς πόρους μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ