Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Δολοφονία Αγία Βαρβάρα: Απολογείται ο 75χρονος – Τι υποστήριζε προανακριτικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για την απολογία του, πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου, ο 75χρονος που σύμφωνα με ομολογία ήταν αυτός που σκότωσε τη σύζυγο του την περασμένη Πέμπτη.

Υπενθυμίζουμε ότι η άτυχη γυναίκα βρέθηκε αιμόφυρτη έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα από γείτονες, ενώ αναζητούνταν ο σύζυγος της.

Σε βάρος του 75χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι υποστήριζε

Ο κατηγορούμενος προανακριτικά είχε δηλώσει ότι η εν διαστάσει σύζυγος του είχε απέναντι του απαράδεκτη συμπεριφορά, καθώς υποστηρίζει ότι τον χτυπούσε, τον προσέβαλε, τον έβριζε και του έκανε μηνύσεις χωρίς λόγο. Παράλληλα, δήλωνε μετανιωμένος για την πράξη του.

«Κάθε τόσο μου έκανε μήνυση χωρίς λόγο και χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ. Με προσέβαλε συνεχώς και μου πετούσε γλάστρες. Είχε κάνει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μη μου μιλάνε, αποκόβοντας με από αυτά, με είχε χτυπήσει επανειλημμένα και με έβριζε συνεχώς με τα χειρότερα λόγια. Απέναντι σε μένα ήταν πολύ αχάριστη και σε όλα. Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν ψυχολογικά χάλια», ανέφερε σε αστυνομικούς.

Όσον αφορά τις περιουσιακές διαφορές, τόνισε πως η εν διαστάσει σύζυγος του έδιωξε την κόρη του από τον πρώτο του γάμο από την επιχείρηση τους, ενώ δεν του επέτρεψε να φτιάξουν και διαμέρισμα στην πολυκατοικία που είχαν αγοράσει με δάνειο που πλήρωνε ο ίδιος. Επίσης, κατηγορεί το θύμα ότι είχε πάρει και τα χρυσαφικά της αδελφής του τα οποία είχαν συναισθηματική αξία.

Η στιγμή του πυροβολισμού

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς: «Πήγα στο σπίτι της για να την ζητήσω και πάλι τα χρυσαφικά και εκείνη έλειπε. Φεύγοντας, την βλέπω από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου να πλησιάζει στο σπίτι της. Εγώ στάθμευσα το αυτοκίνητο μου, γύρισα πίσω και της ζήτησα τα πράγματα της αδερφής μου, λέγοντας ότι η αδερφή μου ήταν σαν μάνα μου. Εκείνη τότε με εξύβρισε με την φράση «Χέστηκα, μαλάκα». Εγώ, μετά απ’ όλα όσα είχα περάσει, τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω, πυροβόλησα μία ή δύο φορές με το πιστόλι που είχα μαζί μου. Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου απλά για να την φοβερίσω. Μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό, το μετάνιωσα και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου και από όλους».

«Αυταρχικός άνθρωπος με ξεσπάσματα βίας ο πατέρας»

Οι δύο κόρες του ζευγαριού τον σκιαγραφούν ως έναν αυταρχικό άνθρωπο, ο οποίος είχε ξεσπάσματα βίας. Αναμένεται να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας ενώπιον του ανακριτή ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του πατέρα τους.

 

 

[Πηγή: newsit.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ