Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δευτέρα 3 Απριλίου το πρώτο δρομολόγιο ΙC για Αθήνα Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου θα μπει στις ράγες και πάλι το πρώτο IC στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα με βάση τον προγραμματισμό του ΟΣΕ. Αρχικά θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμου Ελλάδας, «με δεδομένο τον προγραμματισμό του Οργανισμού για την ασφαλή επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίηση επιπλέον δρομολογίων, σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό:

– Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 πραγματοποιείται το πρώτο δρομολόγιο 882/887 Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα καθώς και το πρώτο IC στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

– Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 εντάσσονται το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.

– Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023 προστίθεται το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Την επόμενη εβδομάδα επίσης θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως ήδη εκτελούνται τα δρομολόγια:

– Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο

– ‘Ανω Λιόσια – Αεροδρόμιο

– ‘Ανω Λιόσια – Κάντζα

– Αθήνα – Χαλκίδα

– Προαστιακός Πάτρας

– Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο

– Διακοφτό – Καλάβρυτα

– Ικόνιο- Θριάσιο – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (εμπορευματικό)

– Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας -Προμαχώνας και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (εμπορευματικό).

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη αποκατάσταση των δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, με γνώμονα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού» δηλώνει ο ΟΣΕ στην ανακοίνωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ