Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήλωση «σοκ» από Μπιλ Γκέιτς – Έρχεται νέα μετάλλαξη κορωνοϊού «πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια νέα δυσάρεστη πρόβλεψη έκανε ο Bill Gates και αφορά την πανδημία του κορονοϊού. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει τελειώσει ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που θα είναι πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης της Microsoft υποστήριξε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για εμβόλια μεγαλύτερης διάρκειας που εμποδίζουν τη μόλυνση, υπογραμμίζοντας ότι η τρέχουσα πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί απειλή.

«Εξακολουθούμε να διατρέχουμε τον κίνδυνο αυτή η πανδημία να δημιουργήσει μια μετάλλαξη που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και ακόμη πιο θανατηφόρα», είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στους Financial Times.

«Δεν είναι πιθανό, δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής και της κατήφειας, αλλά είναι πολύ πάνω από 5% ο κίνδυνος ότι από αυτή την πανδημία, δεν έχουμε δει καν τα χειρότερα» πρόσθεσε ο Γκέιτς.

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος -ο οποίος το 2015 προειδοποίησε για πρώτη φορά δημόσια ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την αναπόφευκτη επόμενη πανδημία- δήλωσε ότι η προτεινόμενη από αυτόν πρωτοβουλία για την παγκόσμια αντιμετώπιση και κινητοποίηση κατά της επιδημίας θα πρέπει να διοικείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί στη διεθνή ατζέντα, ο Γκέιτς προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες «να μην χάσουν από τα μάτια τους» την υγειονομική κρίση. Ζήτησε μεγαλύτερες επενδύσεις για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

«Μου φαίνεται άγριο το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να μην κοιτάξουμε αυτή την τραγωδία και να μην κάνουμε, για τους πολίτες του κόσμου, αυτές τις επενδύσεις», δήλωσε.

Τέλος, τόνισε πως αν και αναγνωρίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί επί του παρόντος στη διεθνή ατζέντα, «το χρηματικό ποσό που εμπλέκεται είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με το όφελος και θα είναι μια δοκιμασία: μπορούν οι παγκόσμιοι θεσμοί να αναλάβουν νέες ευθύνες;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ