Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γώγος: “Δεν είναι ώρα να μιλάμε για ανοίγματα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιφυλακτικός για άνοιγμα λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων εμφανίστηκε στο Open Tv ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος εξήγησε πως με την επιδημιολογική εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα των καταστημάτων και έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά που είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

«Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, ο καθηγητής είπε πώς μια τέτοια σκέψη δεν μπορεί να γίνει και τόνισε: «Αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε».

«Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων», είπε ο ίδιος.

Ο ρόλος των μεταλλάξεων και η επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Όπως ανέφερε οι μεταλλάξεις παίζουν μεγάλο ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων, καθώς το βρετανικό στέλεχος δείχνει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. «Ο δείκτης θετικότητας είναι λίγο πάνω από το 1», εξήγησε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα, από την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει μια ύφεση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις τα ποσοστά δεν είναι τόσο μεγάλα, διαφαίνεται μια σταθεροποίηση η οποία μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνεται. «Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει πραγματικά», τόνισε.

Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών ο κ. Γώγος ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, εκτάκτως. «Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία», επισήμανε.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ