Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Με κάθε τιμή εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε λιτά, αλλά με λαμπρότητα τους Ήρωες του 1821, 200 χρόνια από την Επανάσταση παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, Εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων, Εκπροσώπων της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Η επίσημη Δοξολογία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ν. Ερυθραίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλου.

Ακολούθως τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Νέας Ερυθραίας.
Πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Γεώργιο Κουμουτσάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας Νικήτα Κόκκαλη, τον Αντιδήμαρχο Εκάλης Μάνο Μαρκεσίνη, τη Διοικήτρια του Α.Τ. Κηφισιάς Α/Υποδιευθύντρια Χρυσούλα Μπακού και τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχο Δημήτριο Καλιανιώτη. Τελετάρχης των επετειακών εκδηλώσεων ο Παναγιώτης Πάλλης.

 

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου εθνικά εμβατήρια, ακούστηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας. Πραγματοποιήθηκε επίσης βιντεοπροβολή σε εξωτερική επιφάνεια του κτηρίου του Δημαρχείου Κηφισιάς. Συγκεκριμένα προβλήθηκε βίντεο με εικόνες από το Επετειακό Λεύκωμα 200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας «Χαράγματα Μνήμης 1821», του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βιικέλας», το οποίο επιμελήθηκε η πρόεδρός του Λίλα Παπαδημητρίου.

Στο Δημαρχείο Κηφισιάς, στα δημοτικά κτήρια της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και στο «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς είχαν αναρτηθεί από την παραμονή της Εθνικής Επετείου, απεικονίσεις της Επανάστασης και των αγωνιστών για την Ελευθερία, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες του 21. Τις επετειακές εκδηλώσεις συντόνισε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Νίνα Ασπασία Βλάχου και το γραφείο της.

 

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων όλη τη χρονιά για την Εθνική Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 ενώ προετοιμάζει εκδηλώσεις για τα 100 έτη από την Μικρασιατική Καταστροφή, την επόμενη χρονιά, με επίκεντρο τη Νέα Ερυθραία.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με μήνυμα του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου επισήμανε: «Χρόνια Πολλά στην Πατρίδα! Καλή δύναμη σε όλους μας! Αστείρευτη πηγή ανδρείας το ‘21.Η ανεξάντλητη δεξαμενή του, δεν προσφέρει μόνο νάματα ευψυχίας, αλλά και συλλογικές αξίες. Πρώτιστη: η Εθνική Συνοχή και Συνεννόηση. Τη συνοψίζει ο Γέρος του Μοριά στην ιστορική ομιλία προς τους μαθητές στην Πύκνα: «Εις τον πρώτο χρόνο της επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει κα την Θεσσαλία και την Μακεδονία και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη» .Σήμερα έχουμε πάλι πόλεμο και καθημερινά χάνονται 30 έως 100 Έλληνες από το αόρατο βόλι. Ταυτόχρονα η νοσοκομειακή  άμυνα εξασθενεί και εξαντλείται. Συνεχίζουμε όμως δυστυχώς και πάλι να φαγωνόμαστε με τους μικρούς και μεγάλους διχασμούς μας. Ακόμα μάλιστα και να διαδηλώνουμε κατά χιλιάδες! Στον πόλεμο! Πιστεύω στην ενεργητική διάσταση των εορτασμών: Απαραίτητες οι επετειακές ταινίες και η εικονολατρία, αλλά πρέπει να γίνει προβολή στο μέλλον της Πατρίδας. Να ενισχυθούν με κίνητρα κι ευκαιρίες τα λαμπρά νεανικά μυαλά της Ελλάδας».

[Φωτογραφίες: Μάριος Καραγεωργίου]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ