Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Ζητούν από την ψυχολόγο της Καρολάιν να προσκομίσει το πτυχίο της στον Σ. Ψυχολόγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντός δύο ημερών ζητήθηκε από την ψυχολόγο της δολοφονημένης Καρολάιν, να καταθέσει το πτυχίο ΑΕΙ και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της στον Σύλλογο Ψυχολόγων. Αφορμή αποτέλεσαν δημόσιες εμφανίσεις της και δηλώσεις της.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων σε επιστολή του, τονίζει: «Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

Αναφέρει επίσης: «Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος».

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει.

 

 

[Πηγή: dikaiologitika.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ