Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Για τα προβλήματα στο Πεδίο του Άρεως συζήτησαν Γ. Πατούλης και εκπρόσωποι των κατοίκων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη  Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Β. Κόκκαλη και εκπροσώπων της ομάδας κατοίκων «Επιμένουμε Πεδίο Άρεως», συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στη φύλαξη, την καθαριότητα και τον φωτισμό του χώρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στο ωράριο λειτουργίας του πάρκου, στην αναγκαιότητα εξάλειψης παραβατικών συμπεριφορών, ενώ διατυπώθηκαν παράπονα που σχετίζονται με ζητήματα συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία μεταξύ άλλων προκαλεί όχληση και έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης αφού άκουσε τις επισημάνσεις των κατοίκων, υπογράμμισε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποδειγματική λειτουργία του Πάρκου στο Πεδίον του Άρεως το οποίο με συγκεκριμένες δράσεις και έργα θα μετατραπεί σε πάρκο πολιτισμού για όλη τη μητροπολιτική Αθήνα. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και τη μεγάλη ανταπόκριση κατοίκων και επισκεπτών.

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από τους δύο συναρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλο και Β. Κόκκαλη να προβούν άμεσα σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα συμβάλουν στην επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν. Μάλιστα επισήμανε ότι στόχος της νέας διοίκησης της Περιφέρειας είναι να έχει μια δημιουργική συνεργασία με τους κατοίκους οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην μετάβαση του Πάρκου στη νέα εποχή.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες υπογράμμισαν ότι ήδη μια σειρά από ζητήματα διευθετούνται, ενώ δρομολογείται η σταδιακή επίλυση και των υπολοίπων.

Στη συνάντηση από την πλευρά της ομάδας των κατοίκων «Επιμένουμε Πεδίο Άρεως», συμμετείχαν ο Δ. Τσιαμπούρης, η Ευαγ. Μεταξά, ο Θ. Κοκκινάκης, η Κ. Καλογείτονα και ο Γ. Διαμαντής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ