Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βόλος: Χειροπέδες σε γονείς που χτύπησαν την ανήλικη κόρη τους επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν οι γονείς 15χρονης έφηβης από τον Βόλο που έδειραν την κόρη τους επειδή δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών! Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας όταν η νεαρή κοπέλα έστειλε μήνυμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού ».

Το περιστατικό σύμφωνα με το thenewspaper.gr σημειώθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου όταν η ανήλικη κοπέλα έστειλε μήνυμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό της από τους γονείς της, γράφοντας, μεταξύ άλλων, «φοβάμαι, έχω πέσει θύμα κακοποίησης».

Με παρέμβαση του Εισαγγελέα συνελήφθησαν οι δύο γονείς και ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη κατά ανηλίκου. Την Παρασκευή βρέθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στην απολογία τους, οι δύο γονείς ανέφεραν ότι η κόρη τους είναι αντιδραστική λόγω εφηβείας και πως όταν της είπαν ότι θέλουν να τη σπουδάσουν για να πάρει πτυχίο Αγγλικών, αυτή τους έβρισε.

Η εισαγγελέας επισήμανε στους γονείς ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το παιδί τους σε αυτήν την κρίσιμη ηλικία καθώς η έντονη πίεση που μπορεί να αισθανθεί υπάρχει περίπτωση να την οδηγήσει να φύγει ακόμα και από το σπίτι και αυτό να την εκθέσει σε μεγαλύτερους κινδύνους.

Παράλληλα η Εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει και έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της 15χρονης, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί και άλλες αξιόποινες πράξεις της ίδιας φύσεως.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ