Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βασιλακόπουλος: «Μην ακούτε τους “ψεκασμένους”. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και να μην ακούν τους αρνητές καλεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αφορμή για την τοποθέτηση του αποτέλεσε η περίπτωση της αναισθησιολόγου στη Θεσσαλονίκη που νόσησε από κορωνοϊό και αρνείται να κάνει το εμβόλιο.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος χρησιμοποίησε τους χαρακτηρισμούς «ψεκασμένους», «τρελαμένους». «Δυστυχώς υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου, οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα», είπε.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να βλέπουν την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ό,τι περίπου το 85% των ιατρών έχουν εμβολιαστεί. […] Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών πιστεύει στον εμβολιασμό κι έχει εμβολιαστεί», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και σαν λαός άξιοι της μοίρας μας»

Παράλληλα, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας έχει αναπτύξει ένα από τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού πανευρωπαϊκά και ότι αυτό αναγνωρίζεται από ευρωπαίους επιστήμονες. «Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και σαν λαός άξιοι της μοίρας μας», υπογράμμισε.

 

 

[Πηγή: reader.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ