Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ακόμη ένας διάσημος πίνακας «θύμα» των ακτιβιστών για την κλιματική κρίση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο διάσημος πίνακας «Θάνατος και ζωή» του Γκούσταβ Κλιμτ δέχθηκε σήμερα επίθεση με πετρέλαιο από ακτιβιστές για το κλίμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου Leopold της Βιέννης.

Σάλο προκάλεσε στην Αυστρία η επίθεση ακτιβιστών για το κλίμα κατά του αριστουργήματος «Θάνατος και ζωή» του φημισμένου ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ στο μουσείο Leopold της Βιέννης.

Η ομάδα «Letzte Generation» (Τελευταία γενιά), στην οποία συμμετέχουν Γερμανοί και Αυστριακοί ακτιβιστές, ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια, ανεβάζοντας εικόνες στο Twitter.

Σε αυτές φαίνονται δύο άνδρες να βανδαλίζουν το έργο, με τον έναν να κολλάει το χέρι του και έναν άλλον να ρίχνει ένα «μαύρο, ελαιώδες υγρό» στο τζάμι μπροστά από το έργο προτού εξουδετερωθεί από υπάλληλο του μουσείου.

«Σταματήστε την καταστροφή (της ανθρωπότητας) από την ενέργεια που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα. Οδεύουμε ολοταχώς προς την κλιματική κόλαση», φώναξαν.

Η ομάδα αυτοπροσδιορίζεται ως «η πρώτη γενιά που θα αισθανθεί την έναρξη της κλιματικής κατάρρευσης – και η τελευταία που μπορεί ακόμη να τη σταματήσει».

«Συντηρητές επιχειρούν να καθορίσουν κατά πόσον υπέστη βλάβη ο πίνακας, που προστατεύεται από γυαλί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μουσείου, Κλάους Ποκόρνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ