Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο έρχεται επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας, η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον για δύο μέρες και θα συνοδευτεί με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Για κακοκαιρία τουλάχιστον δύο ημερών που θα προκληθεί από ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει από αργά το βράδυ της Δευτέρας και από δυτικά προειδοποιεί ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

Το βράδυ της Δευτέρας οι πρώτες βροχές

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η μεταβολή του καιρού θα λάβει χώρα αρχικά από τα δυτικά της Ελλάδας αργά το βράδυ της Δευτέρας. «Φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν εκεί οι πρώτες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και θα επηρεάσουν το βράδυ της Δευτέρας σχεδόν τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων και της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας» σημειώνει ο κ. Καλλιάνος.

«Τις επόμενες δύο ημέρες μετά την έναρξη των βροχοπτώσεων, δηλαδή την Τρίτη και την Τετάρτη, το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα καλυφθούν με χαμηλές πιέσεις οι περισσότερες περιοχές της χώρας (κυρίως η κεντρική και η νότια Ελλάδα). Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όσο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές να επικρατήσει κακοκαιρία. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες- καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, τα νότια και τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα- οι ισχυροί νοτιάδες που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Βροχές και στην Αττική

Στην Αττική, θα βρέχει κατά διαστήματα την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. «Δεν θα βρέχει συνεχόμενα και ισχυρά. Θα βρέχει όμως με εξάρσεις και υφέσεις για τουλάχιστον 2 ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.

Ισχυροί οι άνεμοι

Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και οι ισχυροί νοτιάδες οι οποίοι την Τρίτη θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι στο Αιγαίο με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως, στο βόρειο Αιγαίο, ο άνεμος θα στραφεί και θα πνέει από βόρειες διευθύνσεις και πολύ ενισχυμένος στα 7-8 και πιθανότατα με ριπές στα 9 μποφόρ στις βορειότερες περιοχές του Αιγαίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ