Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έλεγχοι στις δεξαμενές καυσίμων του Περάματος

Δημοσιεύθηκε

στις


Άρχισε ο έλεγχος των δεξαμενών του Περάματος παρουσία της δημοτικής αρχής. Ο  έλεγχος των επικινδύνων εγκαταστάσεων προβλέπεται να γίνεται από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι συναρμοδίων φορέων. Στη διάρκειά τους εξετάζονται τα μέσα πυρόσβεσης, η ασφάλεια του μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης, τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, η εκπαίδευση των εργαζομένων κ.ο.κ.. Από τη νομοθεσία δεν προβλέπεται η παρουσία του οικείου δήμου. Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Γιάννης Λαγουδάκης διατύπωσε το νομικό κενό, που υποβαθμίζει το ρόλο των Δημοτικών Αρχών σε κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας των κατοίκων τους και ζήτησε στο εξής την παρουσία και την πλήρη ενημέρωση του Δήμου Περάματος για τους ελέγχους των εγκαταστάσεων  καυσίμων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης συμφώνησε για την παρουσία του Δήμου στους ελέγχους δεξαμενών, που γίνονται με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και δεσμεύτηκε, ότι θα γίνει αρωγός στη διεκδίκηση από το Δήμο του αιτήματος παρουσίας στους ελέγχους και στις μεγαλύτερες δεξαμενές οι οποίες γίνονται από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παρών ο Δήμαρχος στον πρώτο έλεγχο
Ο πρώτος έλεγχος έγινε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου και ο επόμενος προβλέπεται να γίνει την 4η Φεβρουαρίου. Στον διενεργηθέντα έλεγχο ήταν παρών ο Δήμαρχος Περάματος συνοδευόμενος από ειδικούς συμβούλους του.  “Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Περάματος και της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ανοίγει μια νέα οπτική για το ρόλο της αυτοδιοίκησης σε ζητήματα επικινδύνων δραστηριοτήτων, που εντοπίζονται  κοντά σε κατοικημένες περιοχές και άμεσα αφορούν τους δημότες τους” σημειώνεται από τη δημοτική αρχή της πόλης.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ