Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όλα ανοιχτά» για νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/11) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, όπου αφού επισήμανε την ικανοποίησή του από την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, ανέφερε πως είναι στο τραπέζι η σκέψη και για άλλες απαγορεύσεις για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει στο αν οι ανεμβολίαστοι θα μπορούσαν να αποκλειστούν από την εστίαση ή για να εισέλθουν θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ απαντώντας χαρακτηριστικά «Όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Παράλληλα και αυτός με την σειρά του απέκλεισε κατηγορηματικά ένα ενδεχόμενο καθολικού lockdown στην χώρα αναφέροντας πως λα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορωνοϊό, αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.

 

Δείτε επίσης: Σοκαριστικά δεδομένα από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Ασθενείς φεύγουν μόνοι τους – «Μας βρίζουν, θα γίνουμε Ρουμανία»

 

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Όσον αφορά τον καθολικό εμβολιασμό ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως σε καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκτός από τους υγειονομικούς, τονίζοντας πως ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει με κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί.

«Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;» είπε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Σιγκαπούρης, να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών, με τον υπουργό Ανάπτυξης να τονίζει πως ο κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ