Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σοκαριστικά δεδομένα από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Ασθενείς φεύγουν μόνοι τους – «Μας βρίζουν, θα γίνουμε Ρουμανία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος αξίζει να πούμε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη (9/11) στο «Παπανικολάου» που εφημέρευε πήγαν 105 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ όπως αποκάλυψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος μόνο οι 44 έμειναν.

Οι υπόλοιποι 61 ασθενείς, έφυγαν μόνοι τους γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι, ενώ μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως υπάρχουν τέσσερις διαδωληνωμένοι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

«Έφυγαν μόνοι τους, πήγαν σπίτι τους, θα πάνε στην επόμενη εφημερία, στο επόμενο νοσοκομείο», είπε ενώ παράλληλα τόνισε πως ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του, λόγω της τεράστιας αναμονής που υπάρχει και «μας βρίζουν κι έχουν δίκιο».

«Εσείς βλέπετε την τεράστια διασπορά στην κοινότητα από τα κρούσματα, εμείς από τα νοσοκομεία», είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ, ενώ συμπλήρωσε πως από τους ασθενείς που πήγαν στο «Παπαγεωργίου» το 15-20% ήταν εμβολιασμένοι και δεν είχαν προλάβει να κάνουν την τρίτη δόση.

«Θα ζήσουμε σκηνές Ρουμανίας και Μπέργκαμο. Θα έχουμε ασθενείς στα πάρκινγκ»

«Είμαστε σε φάση έξαρση της πανδημίας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι μονόδρομος το lockdown. Θα φτάσουμε να είμαστε σαν τη Ρουμανία με ανθρώπους στα αυτοκίνητα με οξυγόνο, δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους ασθενείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Καπραβέλος, τονίζοντας πως ο μεγάλος φόβος πλέον είναι οι ασθενείς να μένουν στα πάρκινγκ και να τους χορηγείται οξυγόνο εκεί γιατί δεν θα υπάρχουν κρεβάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ