Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Στη δημοσιότητα τα ονόματα επιχειρήσεων που αισχροκερδούν

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη δημοσιότητα θα δίνονται από το επόμενο χρονικό διάστημα οι ονομασίες των επιχειρήσεων οι οποίες αισχροκερδούν και… επίσημα, κάτι που θα διαπιστώνεται μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Η «καμπάνα» των 647.000 σε επιχείρηση για αισχροκέρδεια σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήταν μόνο η αρχή, καθώς πλέον οι έλεγχοι εντείνονται με το κράτος να προχωρά και στη δημοσίευση των ονομάτων των επιχειρήσεων εκτός από την επιβολή μεγάλου προστίμου.

Το όνομα του σούπερ μάρκετ δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς υπήρχε «νομικό θέμα μέχρι την οριστικοποίηση των προστίμων διότι μεσολαβεί διάστημα προσφυγών».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αναφέρει πως δεν επιτρέπει ο νόμος να δίνει στη δημοσιότητα τις επωνυμίες των σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπούν.

Πλέον, η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εταιρειών που αισχροκερδούν, σύμφωνα με τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το θέμα αυτό μας βασάνισε στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς προκαλούνται νομικά ζητήματα. Όμως εξαιτίας του πολέμου “δεν πρόκειται απλώς περί αισχροκέρδειας, αλλά περί Μαυραγοριτισμού», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα τεθεί πλαφόν 3% στην αύξηση των επαγγελματικών ενοικίων, αλλά και ότι θα παραταθούν οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων έως το τέλος του 2023.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ