Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Ν. Μαυρουδής: “Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής έκανε επίθεση στους εκπαιδευτικούς” – Ανεπάρκεια μέτρων προστασίας στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

“Την Τετάρτη 22/ 5/24 στο δημοτικό συμβούλιο δεχτήκαμε επίθεση από τη δημοτική Αρχή συνολικά όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης”, δηλώνει από τη μεριά του ο Νικόλαος Μαυρουδής, μέλος της παράταξης “Πνοή Συνεργασίας για το Ηράκλειο” του Κυριάκου Κουτρούλη.
“Ο Δήμαρχος της πόλης, όπως το συνηθίζει, όταν στερείται πολιτικών επιχειρημάτων ή γνωρίζοντας την ανεπάρκεια των μέτρων προστασίας των μαθητών στα σχολεία της αρμοδιότητας του, έκανε επίθεση στους εκπαιδευτικούς των σχολείων κατηγορώντας τους για τα ατυχήματα των παιδιών από σοβαρές παραλείψεις ή αδιαφορία επισκευής και συντήρησης των κτιρίων”, κάνει εισαγωγή στο θέμα ο κ. Μαυρουδής, προσθέτοντας:
“Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος μας είπε ότι για τα ατυχήματα στα σχολεία ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί αναφέροντας το παράδειγμα της πόρτας στην Κηφισιά, που έπεσε.
Δεν έφταιγε η πόρτα, είπε, αλλά ο εκπαιδευτικός, που δεν πρόσεξε το παιδί.
Και ο παραλογισμός συνεχίστηκε.
Απρόκλητα επιτέθηκε φραστικά στην εκλεγμένη δημοτική σύμβουλό μας Μανωλοπούλου Αμαλία, κατηγορώντας την ότι σαν υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου είχε αφήσει το κτίριο με λερωμένους και γραμμένους τοίχους, παραλείποντας το αυτονόητο, ότι το κτίριο εσωτερικά είχε να βαφτεί από την οικοδόμησή του δηλαδή από το 1999, παρ’ όλα τα συνεχή αιτήματα των διευθυντών.
Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, κ. Μπάρμπας, συνέχισε λέγοντας της ότι μόνο μέιλ ξέρει να στέλνει το σχολείο”.
Ο κ. Μαυρουδής ολοκληρώνει θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:
“Είναι ή δεν είναι ευθύνη του Δήμου να συντηρεί τα σχολικά κτίρια;
Είναι ή δεν είναι ευθύνη του Δήμου να ελέγχει την στατικότητα και ασφάλεια των κτιρίων και να προλαμβάνει καταστάσεις;
Πρέπει οι εκπαιδευτικοί να συντηρούν τα κτίρια, να βάζουν διακόπτες, να τοποθετούν πλακάκια και να βάφουν τις αίθουσες;
Πρέπει οι γονείς;
Γιατί άραγε πληρώνουμε δημοτικά τέλη;
Μόνο για γιορτές και πανηγύρια;
Τοποθετήσεις τέτοιου τύπου και προσπάθεια συγκάλυψης των δικών τους ευθυνών, όπως η πραγματοποίηση έργων από εργολάβο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στο 4ο Δημοτικό, που οδήγησε σε τραυματισμό μαθητή είναι επικίνδυνες και αποδεικνύουν ότι ή έπαρση της εξουσίας καλά κρατεί.
Η παράταξή μας θα καταγγείλει το γεγονός στα αρμόδια όργανα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, για να ενημερωθούν για τον τρόπο, με τον οποίο η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται την ασφαλή λειτουργία και την πρόληψη ατυχημάτων”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ