Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για επίθεση προς τις υπόλοιπες παρατάξεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής, με επικεφαλής την Κέλλυ Παπαϊωάννου, εκφράζει την αντίθεσή της με τη στάση της δημοτικής αρχής στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η παράταξη κάνει λόγο για “άθλια επίθεση” και αναφέρει πως έθεσε τρία ζητήματα προς άμεση απάντηση: “1.  Την τραγική κατάσταση στο 4ο δημοτικό σχολείο- εργοτάξιο, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό ενός παιδιού 2. Την ανυπαρξία ισχυουσών μελετών πυροπροστασίας σε πολλούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα μικρά παιδιά και όλο το προσωπικό τους και 3. Την έλλειψη σοβαρών μέτρων πυροπροστασίας-πυρόσβεσης στο πάρκο ΦΙΞ, το οποίο παραχωρείται από τη δημοτική αρχή πλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις μέσω εφαρμογής Booking!”

Στη συνέχεια, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει πως “οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής απάντησαν με ειρωνείες (όπως συνηθίζουν) και υπεκφυγές, ενώ άκρως προκλητική ήταν η απάντηση για την κατάσταση του 4ου δημοτικού σχολείου και τον τραυματισμό του παιδιού, όπου, με περίσσιο θράσος και κατά την πάγια τακτική τους, απέδωσαν το γεγονός στην …ανευθυνότητα της δασκάλας. Πάλι καλά που δε μας είπαν δηλαδή ότι έφταιγε το παιδάκι που ξέφυγε από τον ασφυκτικά περιορισμένο προαύλιο χώρο που δεν είναι γιαπί…”

Έπειτα, η παράταξη επισημαίνει τη δική της θέση: “Ως Λαϊκή Συσπείρωση, μαζί με το Σωματείο των εκπαιδευτικών και την Ένωση Γονέων, εξαρχής είχαμε επισημάνει τους σοβαρότατους κινδύνους που εγκυμονεί το να λειτουργεί ένα σχολείο παράλληλα με τεράστιο εργοτάξιο στον ίδιο χώρο, καθώς και τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για το πολύπαθο σχολείο που έχει καταντήσει…γεφύρι της Άρτας, που λειτουργεί με γαρμπίλι στην αυλή σε χώρο παράπλευρο του σχολείου, που αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν πόρτες, κάτω μάλιστα από ιπτάμενους γερανούς, για να μεταφέρουν τα παιδιά από το σχολικό στον προαύλιο χώρο (τον οποίο η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα παραδώσει από την αρχή της χρονιάς και ακόμα παραμένει αδιαμόρφωτος…).

Δε μας εκπλήσσει καθόλου που η Δημοτική Αρχή δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη, αντίθετα, κατά την πάγια τακτική των κυβερνήσεων σε όλα τα επίπεδα, από το κεντρικό κράτος μέχρι το Δήμο, φορτώνονται οι σοβαρότατες ευθύνες των αρχών στο σταθμάρχη και στην ατομική ευθύνη για τα Τέμπη, στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά για την κατάσταση των σχολείων. Άλλωστε μόλις προχθές ένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό στο Δήμο Κηφισιάς, με τραυματισμό παιδιού, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση των υποδομών σε όλα τα σχολεία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, όπως θέλουν να μας πείσουν, αλλά μια πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων διαχρονικά και των αντίστοιχων δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, των γονιών, των καθαριστριών, των φυλάκων ως κόστος. Να θυμίσουμε εδώ ότι σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε αναφερθεί ότι η αύξηση των δημοτικών τελών του Ηρακλείου (η οποία χαρακτηρίσθηκε και ως ανεπαρκής, έπρεπε να είναι μεγαλύτερη δηλ…) έγινε για να ενισχυθούν οι υποδομές των σχολείων. Το θράσος όμως έχει και τα όριά του…

Μάλιστα, όταν, κάτω από την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης να απαντήσει η Δημοτική Αρχή τι μέτρα θα πάρει άμεσα, προκειμένου να μην ξανασυμβεί το παραμικρό «ατύχημα» στα σχολεία, και ειδικά στο 4ο Δημοτικό, εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Δήμαρχος (ήταν απών έως τότε), κατέφυγε στο γνωστό πλέον αντικομμουνισμό παλαιάς και νέας κοπής. Φαίνεται η πολιτική του σχέση και με το χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και με τη ΝΔ (με την οποία εκλέχθηκε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) του δίνει τα…εφόδια να χρησιμοποιεί κάθε είδους αντικομμουνιστικό παραλήρημα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίζουμε ότι οι βρώμικες επιθέσεις ούτε μας τρομάζουν ούτε μας αποτρέπουν από το να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να ζητάμε απαντήσεις και λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων και εργαζομένων του Ηρακλείου. Δηλώνουμε επίσης πως δε θα ανεχθούμε αυταρχικές-γκαιμπελικές λογικές, τις οποίες επικαλέστηκε η δημοτική αρχή σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, ότι «δε θα ξαναδεχτούμε ερωτήσεις, δε θα απαντάμε σε καμιά ερώτηση της αντιπολίτευσης», με λίγα λόγια «αποφασίζουμε και διατάζουμε και άμα σας αρέσει». Ε λοιπόν, ούτε μας αρέσει, ούτε θα περάσει ο αυταρχισμός!”

Συνοπτικά, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους στον Δήμο να καταδικάσουν τη στάση της διοίκησης του Δήμου, που υποδηλώνει, όπως αναφέρουν, αυταρχισμό και σχετίζεται με συγκάλυψη προβλημάτων:

“Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να καταδικάσουν στην πράξη τέτοιες λογικές που στην ουσία απαξιώνουν τα σοβαρά προβλήματα της ζωής και της εργασίας τους, μοιράζουν «ατομικές» ευθύνες και βγάζουν λάδι την αντιλαϊκή πολιτική του «κόστους-οφέλους» στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Να παλέψουμε μαζί, να ζωντανέψουμε τις συλλογικές διαδικασίες, από το δημοτικό συμβούλιο μέχρι τα σωματεία, τους Συλλόγους γονέων, για να σπάσει στην πράξη ο αυταρχισμός και η συγκάλυψη των τεράστιων προβλημάτων και του Δήμου μας”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ