Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Το Σύνολο Παλιάς Μουσικής conAnima στη Γκαλερί Δημιουργών στην Κηφισιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μουσικό σύνολο conAnima ιδρύθηκε το 2015 από μουσικούς καταξιωμένους στο χώρο της Παλιάς Μουσικής. Τα μέλη του, εκτός από την προσωπική καλλιτεχνική πορεία τους σε αυτό το χώρο, συμμετείχαν σε γνωστά σύνολα του είδους, όπως ήταν το “Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής” και το “Σύνολο Κέλσος”.

 

Οι εμφανίσεις τους είναι πολυάριθμες: συναυλίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ειδικές εκδηλώσεις σε ιστορικούς χώρους και Μουσεία, συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στο ενετικό κάστρο της Φορτέτσας, το Φεστιβάλ Ναυπλίου στην ιστορική αίθουσα του “Βουλευτικού”, το Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής του Bodrum (Τουρκία) στο Κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών της Αλικαρνασσού, το 20o Διεθνές Φεστιβάλ  Σμύρνης (Τουρκία)  στη Ρωμαϊκή Βιβλιοθήκη του Κέλσου, στον αρχαιολογικό  χώρο της Εφέσου και έχουν δεχθεί άριστες κριτικές και θερμή υποδοχή από το κοινό, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

 

Το Σύνολο μελετά και ερμηνεύει ρεπερτόριο που περιλαμβάνει  έργα από την Ευρώπη του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Επεκτείνεται  από τα τραγούδια των  Τροβαδούρων, των Σταυροφόρων και τους μεσαιωνικούς χορούς  του 13ου και 14ου αιώνα, τραγούδια, μουσική θεάτρου, σονάτες, καντσόνες,  χορευτικές και εορταστικές σουίτες  του 15ουκαι 16ουαιώνα, έως τους μεγάλους συνθέτες μπαρόκ του 17ου  αιώνα.

 

Εκτός από τυπικό ρεπερτόριο των συνόλων παλιάς μουσικής, το σύνολο “conAnima ensemble” ανιχνεύει τη μουσική αυτή πορεία μέσα στη μουσική παράδοση των λαών της Ευρώπης, όπως τις κέλτικες μελωδίες, τις αγγλικές μπαλάντες, τη σεφαραδίτικη παράδοση, τις ταραντέλες του ιταλικού Νότου, και γενικότερα τον θησαυρό της ευρωπαϊκής παράδοσης που έχει φτάσει ως τις μέρες μας σαν απόηχος της Παλιάς Ευρωπαϊκής Μουσικής  στο σήμερα.

Αρκετό μέρος του ρεπερτορίου είναι προσαρμοσμένο ενορχηστρωτικά στις ανάγκες των οργάνων από το ίδιο το σύνολο, ενώ ένα άλλο σημαντικό μέρος αποτελείται από συνθέσεις αυθεντικά γραμμένες γι’ αυτά τα όργανα από συνθέτες εποχής.

Επίσης, με την πεποίθηση ότι η παλιά μουσική μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά μας απ’ όσο νομίζουμε, στον κύκλο “Σύγχρονα τραγούδια …σαν παλιά μουσική” ερμηνεύει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε πρωτότυπες διασκευές για τα όργανα του συνόλου.

Το σύνολο ερμηνεύει με όργανα εποχής όπως είναι τα φλάουτα με ράμφος, η θεόρβη (λαούτο μπαρόκ) και η βιόλα ντα γκάμπα, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών.

 

Τα μέλη του συνόλου είναι: Φαίνη Νούσια (σοπράνο), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο με ράμφος),  Ελλη Τσενέ (φλάουτο με ράμφος), Σταύρος Κατηρτζόγλου (θεόρβη), Σταύρος Παργινός (βιόλα ντα γκάμπα), Γιάννης Ευσταθόπουλος (κρουστά).

 

Το Σύνολο συνεργάζεται  και προσκαλεί συχνά αφηγητές και ηθοποιούς όπως η Ράνια Βισβάρδη, η Λήδα Δημητρίου και η Έφη Παπαθεοδώρου και συγγραφείς όπως η  Ιστορικός Τέχνης Χαρά Παπαθεοδώρου στο αναγεννησιακό παραμύθι «Ο Πρίγκηπας Αριόστο».

 

YOUTUBE ΒΙΝΤΕΟs:

https://www.youtube.com/watch?v=_GXcAF4-Z2M

https://www.youtube.com/watch?v=PQcOQW4wM7I

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

 

Ώρα Προσέλευσης : 21:00

Ώρα έναρξης: 21:30

Ημέρα Παράστασης :Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

 

 

Galerie Δημιουργών  Χελιδονούς 28, Κηφισιά

www.galeriedimiourgon.gr

www.facebook.com/galeriedimiourgon

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Πληροφορίες   –  Κρατήσεις :   210 6251732

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ