Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επιγραφικό Μουσείο: Παρατείνεται έως και τις 5/2 η εικαστική έκθεση «Η ανάγκη της θύμησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρατείνεται έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, η εικαστική έκθεση «H ανάγκη της θύμησης», που διοργανώνεται από το σωματείο «Ένωση Καλλιτεχνών-Συντηρητών Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού», σε συνεργασία με το Επιγραφικό Μουσείο. Στην έκθεση συμμετέχουν 15 καλλιτέχνες, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με πλούσιες και διαφορετικές αισθητικές και μορφολογικές αναζητήσεις: Ιωάννα Βλάχου, Δέσποινα Ζηλίδου, Κωσταντίνος Ζιαμπάρας, Δημήτρης Καννάς, Ανδρέας Κοντονής, Δημήτρης Μαστορόπουλος, Δήμητρα Μπακογιαννάκη, Αλέξανδρος Νίκας, Διονύσιος Νινιός, Τερψιχόρη Ξανθοπούλου, Παναγιώτα Πιτσιρή, Νικόλαος Σφήκας, Αντώνης Τριανταφύλλου, Αντώνης Φουκαράς, Χρύσα Φωτιάδου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα λάβουν χώρα στο Επιγραφικό Μουσείο οι ακόλουθες δράσεις:

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ,από τις 13:00 – 15:00 μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ιστορικό Παναγιώτα Κακύρη με θέμα τη μνήμη -η μνήμη είναι μια πολύτροπη μούσα, η οποία μας βοηθά να δούμε τους εαυτούς μας ως συνέχεια, μας σκουντάει να σκεφτούμε τις ιστορίες όχι μόνο στη μεγάλη τους εικόνα αλλά και στις μικρές τους λεπτομέρειες. Εμπλέκει όλες τις αισθήσεις και ακονίζει τις δυνατότητές μας να ανοίγουμε διαλόγους με τον χρόνο και τον τόπο. Ας ακολουθήσουμε τα έργα των σύγχρονων δημιουργών κι ας ακούσουμε τους ψιθύρους της θύμησης σε μια διήγηση καθοριστικής στιγμής της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 13:00 θα παρουσιαστεί το βραβευμένο, από την Ακαδημία Αθηνών, βιβλίο του Νικόλαου Σφήκα «Αλεξάνδρεια από τον Καβάφη στον Μ. Αλέξανδρο – Ιστορία και Αρχιτεκτονική – Δύο ελληνικά τετράγωνα». Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι: Αθανάσιος Θέμος, Διευθυντής Επιγραφικού Μουσείου, Νίκη Παπασπύρου, Ιστορικός Τέχνης – Επιμελήτρια της έκθεσης, Νικόλαος Σφήκας, Συγγραφέας, Μαργαρίτα Σάκκα-Θηβαίου, Αρχιτέκτων, Σοφία Φράγκου, Βιβλιοθηκονόμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ