Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, ιστορικό σχολείο τριών γενεών Ερυθραιωτών από τα τεχνικά συνεργεία, στο πλαίσιο του έργου «στερέωσης και αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου και προσθήκης στατικώς ανεξάρτητου κτιρίου» με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ.

Το έργο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά το ποσό 2.477.338,22 ευρώ και για το τμήμα του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων στο 1ο Δ.Σ. της Δ. Ε. Νέας Ερυθραίας» υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ύψους 1.422.661,78 ευρώ.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της ασφάλειας – στατικότητας του κτιρίου, αλλά και των αναγκαίων χώρων για το σύγχρονο μαθητικό πληθυσμό.

Ήδη κατά την πρώτη φάση εργασιών που αφορούν στο υφιστάμενο κτίριο, έχουν αποξηλωθεί τα επιχρίσματα και οι τοιχοποιίες του δευτέρου ορόφου. Εντύπωση προκαλεί, η αποκάλυψη της «πέτρας», που χτίστηκε το Σχολείο το 1930. Θα ακολουθήσουν αποξηλώσεις κουφωμάτων και λαμαρίνων της σκεπής, ώστε να γίνει εξ αρχής μόνωση.

Στη συνέχεια:

  • Αποκατάσταση και στερέωση οροφής του 1ου ορόφου υφισταμένου κτιρίου – κτιρίου Ι (1930).
  • Αποκατάσταση και ενίσχυση της πέτρας στο κτίριο Ι.
  • Καθαίρεση της τοιχοποιίας ώστε να αποκαλυφθούν οι κολόνες του ισογείου στο κτίριο ΙΙ (1970).
  • Ενίσχυση των υφισταμένων κολόνων κτιρίου ΙΙ.
  • Εκσκαφή περιμετρικά του υφισταμένου κτιρίου Ι, ΙΙ, για κατασκευή και ενίσχυση των συνδετήριων δοκαριών.
  • Εκσκαφή για τη θεμελίωση του στατικώς ανεξαρτήτου νέου κτιρίου.

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 23-7-2018, με μελέτες και τεύχη δημοπράτησης αποκλειστικά του Δήμου. Έκτοτε ακολούθησαν, γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, την προγραμματική σύμβαση με Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Πολιτισμού και ΚΤΥΠ Α.Ε. και τελικώς τη δημοπράτηση του έργου από την τελευταία.

Τις εργασίες επιθεώρησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης του Δήμου και εποπτείας ανέγερσης επισκευών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, Μιχάλη Καυγαλάκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ