Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Μαθητές από τη Lyon έμαθαν ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας με τη βοήθεια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, 48 μαθητές και μαθήτριες της Δ’ δημοτικού (CM1) από το σχολείο Louis Pergaud, Vénissieux, Lyon επισκέφθηκαν το 8ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς και παρουσίασαν στους μαθητές και μαθήτριες της Ε και Στ τάξης των Γαλλικών μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία. 

Η επίσκεψη αυτή ήταν η κατάληξη ενός εξαιρετικού πολιτιστικού προγράμματος που γεννήθηκε στο Louis-Pergaud, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Maxime Monnot σχετικά με την Eλληνική μυθολογία. Ακολούθησε η τάξη της Nadia Backman που περιλαμβάνει και μαθητές με αναπηρία.
Το ταξίδι αυτό χρηματοδοτήθηκε από τον Γάλλο επιχειρηματία Stéphane Treppoz και τον διάσημο Γάλλο τραγουδιστή Jean-Jacques Goldman.  Τα παιδιά επίσης συγκέντρωσαν χρήματα με πωλήσεις ημερολογίων και αθλητικές δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα, από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, τα 48 ταλαντούχα παιδιά από τη Lyon και οι 11 εκπαιδευτικοί που τα συνόδευαν πέρασαν μια αξέχαστη ημέρα στο 8ο Δημοτικό Κηφισιάς με τραγούδια, θέατρο, παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά χαμόγελα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Γαλλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν μια νέα συνεργασία που θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά με αλληλογραφία και ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+. 
Τα παιδιά του σχολείου αλλά και οι Γάλλοι μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στη δράση αυτή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ