Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα τίμησαν την 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους ήρωες που αντιστάθηκαν στις σιδερόφρακτες ορδές των φασιστών κατακτητών και μας δίδαξαν να ζούμε ελεύθεροι, απέδωσαν φόρο τιμής χθες και σήμερα οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, σύσσωμη η Δημοτική Αρχής της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, η εκκλησία, οι κομματικές οργανώσεις, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι σύλλογοι, οι ομάδες και οι φορείς της περιοχής.
Από νωρίς το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών της πόλης ήχησαν για την επέτειο της Εθνικής Επετείου. Παρουσία όλων των επισήμων της περιοχής και των σχολείων της πόλης, έγινε Τέλεση της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου.
Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της περιοχής, μέλη οργανώσεων, συλλόγων και φορέων πλημμύρισαν την πλατεία Κύπρου (έναντι του Δημαρχιακού Μεγάρου), όπου ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, υπογραμμίζοντας πως «η 28η Οκτωβρίου του 1940 και το έπος της Αντίστασης αποτελούν μια τεράστια απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει».

Χρ. Βρεττάκος: Πηγή έμπνευσης για τους μελλοντικούς αγώνες
Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας μίλησε εκτενώς για τη σημασία και τον συμβολισμό της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία της γενναιότητας των λαών, αλλά και στην πορεία της πατρίδας μας. Κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης».
Ο Χρ. Βρεττάκος σημείωσε ότι «ο εορτασμός μιας τέτοιας επετείου μπορεί να αποκτήσει ένα πραγματικά βαθύ νόημα μόνο αν αποτελέσει αφορμή για περίσκεψη και πηγή έμπνευσης για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας», προσθέτοντας πως «οι αγώνες του σήμερα περνάνε μέσα από την πάλη για μια πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της λογικής της, τις ανάγκες της κοινωνίας, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια». Τέλος, ο δήμαρχος της πόλης επισήμανε πως ο φασισμός παραμονεύει και απειλεί την κοινωνία μας, συμπληρώνοντας πως είναι χρέος όλων μας η συντριβή του.

Με στεφάνια και παρέλαση αποδόθηκε φόρος τιμής
Στο Ηρώο της πλατείας Κύπρου, πρώτος, στην τελετή, κατέθεσε στεφάνι ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και ακολούθησαν εκ μέρους της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Σταματάκη, εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γ. Τραγάκης, ο γ.γ. της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης, εκ μέρους της Περιφερειακή Αρχής η Μ. Λαμπρίδου, εκπρόσωποι αρχών, φορέων, συλλόγων, τοπικών κομματικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, νεολαίων, ΚΑΠΗ, ομάδων, Σωματείων και πρόσκοποι.
Τέλος, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου πραγματοποιήθηκε σε όλα τα Σχολεία (Δημόσια- Ιδιωτικά) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ