Ελάτε στην παρέα μας

Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Κερατσίνι: Ξεκίνησε η 3η φάση συλλογής βιοαποβλήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με σεβασμό στο περιβάλλον, ξεκινά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής των οργανικών αποβλήτων από 1500 νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να μοιράσει καφέ κάδους στους δημότες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Οι κάδοι αυτοί μπορούν να τοποθετηθούν στις πυλωτές των πολυκατοικιών, ή στις αυλές διώροφων-τριώροφων κτιρίων, από όπου ο Δήμος θα μαζεύει το περιεχόμενο με ειδικά απορριμματοφόρα καφέ χρώματος. Το περιεχόμενο θα μεταφέρεται σε μονάδα επεξεργασίας, όπου θα μετατρέπεται σε φυσικό λίπασμα (κομπόστ). 

Την ίδια στιγμή ο κάδος θα πλένεται και θα απολυμαίνεται. Σε κάθε διαμέρισμα θα παραδοθεί ένας μικρός κάδος κουζίνας με σύστημα απόσμησης, καθώς και βιοδιασπώμενες σακούλες. Τα οργανικά απόβλητα πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετούνται σε βιοδιασπώμενες ή χάρτινες σακούλες, ή να ρίχνονται χύμα στον καφέ κάδο. Δηλώστε εγκαίρως το ενδιαφέρον σας μέσω email στο  ή τηλεφωνικά στο 1567 και στη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης στο 2132074765-766,

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ