Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στον Χ-τύπο: “Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά για ακόμη μία φορά η Αυτοδιοίκηση έδειξε τον δρόμο της στήριξης της κοινωνίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε αποκλειστικά στον Χ-τύπο για τις πρωτοβουλίες της Ένωσης στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού Covid-19 και τη στήριξη προς τους επιμέρους Δήμους.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Οι Δήμοι παραμένουν ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμός. Η ΚΕΔΕ ενίσχυσε ή προώθησε πρωτοβουλίες για στήριξη συμπολιτών, είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε μέσω ενίσχυσης σε πρακτικό επίπεδο, είτε μέσω αναδιάρθρωσης και νέου τρόπου λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων.

Ακόμη, στηρίξαμε συνολικά τους Δήμους για επίλυση προβλημάτων διοικητικής φύσης, λύσαμε απορίες, καθιερώνουμε την τηλεδιάσκεψη. Μερικά από τα μέτρα αυτά είναι ευκαιρία να τα καθιερώσουμε, για να διευκολύνουμε τους συμπολίτες. Ταυτόχρονα, εξάγουμε συμπεράσματα, για το πώς πρέπει να λειτουργούν υπηρεσίες με γνώμονα την ταχύτητα και την ουσιαστική εξυπηρέτηση των συμπολιτών.

Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά για ακόμη μία φορά η Αυτοδιοίκηση έδειξε τον δρόμο της στήριξης της κοινωνίας και σε αυτήν την κρίση, με τροποποιήσεις και, όπου χρειάζεται, αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ