Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ο Κυριάκος Κουτρούλης για το “λαγούμι” του Ν. Μπάμπαλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η “ΠΝΟΗ Ηράκλειο” καταγγέλλει τις μεθόδους του απερχόμενου δημάρχου – Πρόσκληση προς όλους για διάλογο

Σφοδρή επίθεση στον απερχόμενο δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκο Μπάμπαλο, για το θέμα της υπογειοποίησης της Μ. Μερκούρη εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η παράταξη “ΠΝΟΗ Ηρακλείου” με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Κυριάκο Κουτρούλη.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αρχικά αναφέρονται οι διαφορετικές θέσεις που είχε κατά καιρούς ο κ. Μπάμπαλος αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Πεπραγμένα Ν. Μπάμπαλου
2003 – 2004: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: Διακοπή της διαμπερούς κυκλοφορίας από την Μελίνας Μερκούρη – Ανέγερση του Θεάτρου στην κεντρική πλατεία – καταστροφή κέντρου.
2019 Απερχόμενος Δήμαρχος: Καταστροφή θεάτρου – υπογειοποίηση Μελίνας Μερκούρη – Καταστροφή πεζόδρομου – Υποβάθμιση περιοχής Κ. Ψαλιδίου.”
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της παράταξης που ηγείται ο κ. Κουτρούλης τονίζεται: “Η Δημοτική παράταξη ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ πιστή στις αρχές του διαλόγου της εντιμότητας και της διαφάνειας αρνείται να ακολουθήσει την κατρακύλα και τον πανικό της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου, που εκφράζεται στο διαδίκτυο από παπαγαλάκια πολλών ειδών. Οι κωλοτούμπες του απερχόμενου δημάρχου έχουν δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος και για μια ακόμη φορά προσπαθεί να διχάσει τους πολίτες.

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ
Η παράταξη μας έχει σαφή θέση για την αποκατάσταση της διαμπερούς κυκλοφορίας μέσω της οδού Μελίνας Μερκούρη. Ήδη στο πρόγραμμα της του 2014 ήταν υπέρ της αποκατάστασης της διαμπερούς κυκλοφορίας. Η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου αντέγραψε την θέση μας αυτή αλλά την αντέγραψε κάκιστα. Στηρίξαμε έμπρακτα την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να αποκαταστήσει την κυκλοφορία αυτή. Όμως δεν στηρίξαμε ούτε την εξωπραγματική δαπάνη Προϋπολογισμού 600.000 ευρώ για την μελέτη του έργου ούτε θα στηρίξουμε την προταθείσα ανέφικτη λύση, που παρουσιάστηκε παραμονές των εκλογών, για να υφαρπάξει ο απερχόμενος δήμαρχος, για μια ακόμα φορά την ψήφο των κατοίκων της Πολυτεχνείου, που ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια, από το θεατράκι που φτιάχθηκε επί αντιδημαρχίας του.
Ξεκαθαρίσαμε λοιπόν τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου όσο και με το πρόγραμμα μας του 2019 ότι η προταθείσα προεκλογική λύση είναι ανέφικτη κυρίως για τους εξής λόγους: α. Το προβλεπόμενο κόστος σε πραγματικούς αριθμούς θα ξεπεράσει τα 15.000.000 ευρώ, κόστος απαγορευτικό για το Δήμο, εφόσον η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο με 9.000.000 ευρώ β. Το «λαγούμι», που δημιουργείται καταστρέφει τον πεζόδρομο της Μελίνας Μερκούρη και καταλήγει σε κατοικημένη περιοχή πλησίον της οδού Μικροπουλου, με αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση της περιοχής. γ. Τα υφιστάμενα φράγματα-κόκκινα φανάρια θα δημιουργήσουν ουρές αυτοκινήτων, που θα αναγκάσουν τα αυτοκίνητα να στρέφονται πάλι προς την οδό Πολυτεχνείου.
Η ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, όπως πάντα, με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσει άμεσα το διαχρονικό πρόβλημα της διαμπερούς κυκλοφορίας χωρίς να δημιουργήσει αντιπαλότητες μεταξύ των πολιτών και θα ματαιώσει τα σχέδια του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος σαν χαμαιλέων μεταβάλλεται ανάλογα με τις προεκλογικές συνθήκες, όπως ακριβώς επισημαίνεται στο πρόγραμμα μας 2019.
Η Παράταξη μας στις 18 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 είχε προγραμματίσει εκδήλωση στη Βίλα Στέλλα. Με ομόφωνη απόφασή της και προς χάρη του δημόσιου διαλόγου ματαιώνει την εκδήλωση αυτή και ΚΑΛΕΙ όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, τον απερχόμενο δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την ίδια ημέρα και ώρα στον ίδιο χώρο, σε δημόσιο διάλογο για τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας. Για χάρη του διαλόγου και μόνο προτείνουμε οι ερωτήσεις να υποβάλλονται από τους πολίτες και όχι από δημοσιογράφους.

Σ.Σ Οι ερωτήσεις θα υποβάλλονται από τους ίδιους τους πολίτες και όχι από δημοσιογράφους.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ