Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Η Χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη συμμετέχει σε performance στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη συμμετέχει στην performance “Ίσαλος Γραμμή – μία ωδή στη φθίση”, η οποία θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στις 9 το βράδυ στον χώρο των δημοπρασιών της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου από την ομάδα Dεcadēre.

Η παράσταση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στον επιμέρους κύκλο δράσεων “Άνοιγμα στη πόλη – Πειραιάς” και του Φεστιβάλ “ΑΤΛΑΣ”, και συμμετέχουν ηθοποιοί και μουσικοί, καθώς και τα μέλη της χορωδίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Αναστασόπουλου.

Πρόκειται για μία παράσταση σύνθεσης τελετουργικών κειμένων διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων με φυσικούς και ηλεκτρονικά επεξεργασμένους ήχους, με τραγούδι και λόγο, επικεντρωμένη στη στιγμή της συνειδητοποίησης του πεπερασμένου της ύπαρξης, όπου ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με την φθίση.

Συμπληρωματικά κι ενισχυτικά σε αυτήν τη στιγμή λειτουργούν τόσο η επιλογή του τόπου διεξαγωγής της παράστασης, όσο και η επιλογή του τίτλου. Ο τόπος είναι ο χώρος των δημοπρασιών της ιχθυόσκαλας, ένας χώρος ανάμεσα στην στεριά και τη θάλασσα κι ενδιάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Ο τίτλος είναι η “Ίσαλος Γραμμή”, ένας ναυπηγικός και τεχνικός όρος ο οποίος καθορίζει ως γραμμή το σημείο διαχωρισμού του θαλασσινού στοιχείου από αυτόν του αέρα.

Συντελεστές

ομάδα Dεcadēre, Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Άλκηστις Πολυχρόνη, Μουσική σύνθεση – εκτέλεση: Gary Salomon, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Αλέξανδρος Λαγόπουλος, Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Άρτεμις Γρύμπλα, Ίρις Κανδρή, Άλκηστις Πολυχρόνη, Βαγγέλης Σαλευρής, Κυριάκος Σάλης, Γιάννης Σπανός, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Gary Salomon, Raül Moreno Supervia, και η Χορωδία των ΚΑΠΗ Νίκαιας Ρέντη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Αναστασόπουλου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ