Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Ο Δήμος Ωρωπού εορτάζει την μνήμη του Αγίου Αθανασίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Μέγα Αθανασίου στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο του Δήμου Ωρωπού.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στη μνήμη του Μέγα Αθανασίου στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο του Δήμου Ωρωπού.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, του αντιδημάρχου Μαρκοπούλου Γιώργου Αρμυριώτη, δημοτικών, τοπικών συμβούλων και πιστών. Έγραψε, επίσης, τη βιογραφία του δασκάλου και φίλου του Μεγάλου Αντωνίου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε χαρακτηριστικά : “Ο Μέγας Αθανάσιος υπήρξε εξέχουσα μορφή της χριστιανικής εκκλησίας, που διακρίθηκε για τους μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του υπέρ της ορθής πίστης και εναντίον των ειδωλολατρών και των αιρέσεων και επίσης έγραψε, τη βιογραφία του δασκάλου και φίλου του Μεγάλου Αντωνίου. Τιμούμε τη μνήμη του και τα έργα του στο όμορφο Μαρκόπουλο του Δήμου μας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες”.

Ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε  στο μήνυμα του: “Πέρα το όνομα του μεγάλου μου γιου σήμερα τιμώ τη μνήμη του πατέρα μου, για αυτό ήρθα στο χωριό που επέλεξε να ζήσει τα περισσότερα του χρόνια δημιουργικά και υποστηρίζοντας τους συμπατριώτες του, ειδικά από την θέση του νομαρχιακού συμβούλου Ανατολικής Αττικής. Όποιος δεν λησμονιέται ζει για πάντα…”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ