Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Ο Αυλώνας του Δήμου Ωρωπού εορτάζει την μνήμη του Αγίου Αντωνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ημέρα μνήμης του Αγίου Αντωνίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο κεντρικός Ιερός Ναός του Αυλώνα και κατά τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε και χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρας πλαισιούμενος από ιερείς της Μητρόπολης και τον εφημέριο του Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αντωνίου τονίζοντας πως αν και ασκητής εκτός του Κόσμου μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο για όλους εμάς που είμαστε εν τω Κόσμω.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, αντιδήμαρχοι και τοπικοί σύμβουλοι, ενώ μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε μικρό κέρασμα όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Ωρωπού είχαν σύντομη συνεργασία συζητώντας για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την περιοχή του Αυλώνα και των Αφιδνών.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στο εορταστικό μήνυμα του είπε: “Τα μηνύματα του Αγίου Αντωνίου μέσα στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Δεν πρέπει να κοπιάζουμε για την απόκτηση πρόσκαιρων υλικών αγαθών, αλλά για την απόκτηση αιωνίων αγαθών, δηλαδή της φρόνησης, της δικαιοσύνης, της αλληλοβοήθειας, της ανδρείας, της συνέσεως και της αγάπης. Χρόνια πολλά σε όλους”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ