Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Δήμος Ωρωπού: Εκστρατεία ενημέρωσης στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ευκαιρία και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου 2023 η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού αρχίζει νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την αποκομιδή των κηπαίων και των ογκωδών.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητη η συστράτευση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών. Η συνεργασία τους με την Υπηρεσία Καθαριότητας, η γνώση τους σχετικά με τον διαχωρισμό των οικιακών απορριμμάτων, των κηπαίων και ογκωδών προϊόντων καθώς και των όσων προβλέπονται από το νόμο και τους κανονισμούς κρίνονται προϋποθέσεις απαραίτητες και επιβεβλημένες για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
ΚΗΠΑΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
* Τα κηπαία, είναι τα φύλλα, τα ξερά άνθη, τα υπολείμματα καθαρισμού κήπων από γκαζόν κλπ. Όλα τοποθετούνται πάντα μέσα σε σακούλες (δεμένες), δίπλα στον κάδο απορριμμάτων.
* Υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδέματα, συσκευάζονται σε ελαφρά δέματα δεμένα για την εύκολη φόρτωσή τους.
* Πέτρες, χώματα, γλάστρες, οικοδομικά υλικά κ.λ.π. δεν αναμειγνύονται με τα κηπαία απορρίμματα και απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους δημότες.
* Η αποκομιδή των κηπαίων γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση από τον Δήμο Ωρωπού.
 
ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
* Τα ογκώδη είναι στρώματα, έπιπλα και λοιπά αντικείμενα.
* Τα ογκώδη δεν αναμειγνύονται με τα κηπαία απορρίμματα.
* Η υπηρεσία Καθαριότητας δε συλλέγει απόβλητα οικοδομικά υλικά.
* Οι πολίτες ενημερώνουν τον Δήμο για το πότε προγραμματίζουν να κλαδέψουμε. Πρώτα κλείνουν ραντεβού με την Υπηρεσία Καθαριότητας και στη συνέχεια συστήνουν στους κηπουρούς να βγάλουν τα κηπαία μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη αποκομιδή τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΙΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΟΥΜΕ:

Καλούμε στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Καθαριότητας:
22950-32797
 
22953-20409

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ