Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ξεκινά το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 ανοίγει η αυλαία του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου, που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου για τα παιδιά των σχολείων της πόλης. Ένας μήνας πολιτισμού, από την 1η Ιουνίου έως και τις 29 Ιουνίου, γεμάτος μουσική, χορό, αθλητισμό, παρουσιάσεις μαθητικών δημιουργιών και θεατρικές παραστάσεις.

Για 9η συνεχόμενη χρονιά συνεργάζονται για την επιτυχή διοργάνωσή του η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, με αποκλειστικό σκοπό το Φεστιβάλ αυτό να δημιουργήσει πολιτισμό, να αναπτύξει τη συνεργασία και την ομαδικότητα μεταξύ των μαθητών και να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή δημιουργικής έκφρασης και χαράς για όλους εμάς.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση ευχαριστεί για τη στήριξη και τη βοήθεια που της παρέχουν τον Δήμο Χαλανδρίου, την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων. Ειδικότερα, ευχαριστεί το 14ο Δημοτικό Σχολείο για το «μήνυμα» του Φεστιβάλ, το Τμήμα Γ΄ Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου για το δημιουργικό της αφίσας και του προγράμματος, καθώς και όλα τα σχολεία του Χαλανδρίου που συμμετέχουν για άλλη μια φορά στη διοργάνωση αυτή.

Το πρόγραμμα του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση μαθητικής δημιουργίας – εικαστικών & τεχνολογίας, συναυλία μαθητών Λυκείων Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τουρνουά μπάσκετ και επιδείξεις πολεμικών τεχνών, καθώς και θεατρικές παραστάσεις των σχολείων.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην ΕΙΡΗΝΗ για όλα τα παιδιά του κόσμου. Στα παιδιά που αντιμετωπίζουν εμπόδια στο αδιαμφισβήτητο δικαίωμα τους στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στην ασφάλεια, στην επιβίωσή τους. Στα παιδιά που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, σωματικής ή ψυχολογικής, που εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν ίχνη, που είναι κυνηγημένα από τους πολέμους.

Ο θεσμός του Μαθητικού Φεστιβάλ, πέραν του ότι αναδεικνύει το δημόσιο σχολείο ως κυψέλη ανάπτυξης τέχνης, πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης, δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να αντλήσουμε ελπίδα και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον μέσω των παιδιών μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου καλεί τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτή τη γιορτή πολιτισμού, να επιβραβεύσουν με το απλόχερο χειροκρότημα τους τις προσπάθειες των παιδιών και να νιώσουν το μήνυμα που θέλουν να μας μεταφέρουν: «Μες την ειρήνη διάπλατα ανασαίνει όλος ο κόσμος με όλα τα όνειρά του».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ