Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Αγ. Στυλιανού στο Ζεφύρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναισθήματα χαράς και βαθιάς συγκίνησης κυριάρχησαν σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος προεξήρχε στην Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον εφημέριο του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης πατέρα Άγγελο Κανέλο. Μίλησε για το ήθος,το ύφος του αλλά και το μεγάλο έργο του ιερέως και κατέληξε προσθέτοντάς του τα δυο ανώτατα οφίκια της ιεροσύνης, για έγγαμο κληρικό, το επιγονάτιο και τον σταυρό χρίζοντας τον σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Ο πατέρας Άγγελος εμφανώς συγκινημένος για την αναπάντεχη απόφαση του Μητροπολίτη .Αθηναγόρα τον ευχαρίστησε για την εξαιρετική τιμή και του πρόσφερε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο με την εικόνα της Θεοτόκου να κρατά τον Ιησού Χριστό, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και της στήριξής του στην τοπική εκκλησία και τον Άγιο Στυλιανό.

 

 

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε πως έκανε δεκτό το αίτημα του πατέρα ‘Αγγελου και αναγόρευσε σε Αναγνώστες τον δεξιό Ιεροψάλτη του Αγίου Στυλιανού Δημήτρη Διονυσόπουλο και τον αριστερό Ιεροψάλτη Αντώνη Βανάκα. Οι δυο Αναγνώστες χειροθετήθηκαν και εισήλθαν στον κατώτατο κλήρο από τον Σεβασμιότατο Αθηναγόρα με την ανάγνωση ειδικής ευχής και με όλο το εκκλησίασμα να αναφωνεί άξιος άξιος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ