Ελάτε στην παρέα μας

Φιλοθέης - Ψυχικού

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου η performance “Μάγισσες” στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Γ. Ζογγολόπουλου στο Ψυχικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η λυρική performance “Μάγισσες”, βασισμένη στο ομώνυμο έργο της βραβευμένης με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης πεζογράφου Νατάσας Σιδέρη.

Συμμετέχουν η ηθοποιός Νικόλ Δημητρακοπούλου, η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης.

Το δρώμενο μετατρέπει την Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού σε  σκηνικό χώρο, δίπλα στο γλυπτό Ποσειδώνας του Γιώργου Ζογγολόπουλου . Οι “ Μάγισσες” της επόχης μας, που γράφτηκαν με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας, συνομιλούν με μπαροκ μουσικά σπαράγματα και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς. Θραύσματα απώλειας, μνήμης και απουσίας γυναικών που δεν πρέπει να ξεχαστούν, ζητήματα έμφυλης βίας ως ολοζώντανα αιτήματα του παρόντος,  πλημμυρίζουν τη γλυπτοθήκη Ζογγολόπουλου, συνδιαλέγονται με την συναρπαστική ιστορία του δημιουργού της.

Η  performer και σκηνοθέτης Νικόλ Δημητρακοπούλου αναφέρει : «Η υπαίθρια γλυπτοθήκη του Ζογγολόπουλου θα μετατραπεί σε μια ειδικά διαμορφωμένη σκηνή και με φόντο τα εμβληματικά γλυπτά του Ψυχικιώτη καλλιτέχνη ,θα στηθεί μια υπαίθρια εικαστική και μουσικοθεατρική δράση. Μία μεσόφωνος ένας ακορντεονίστας και μια ηθοποιός θα αφηγηθούν την ιστορία της βίας πάνω στο σώμα και το πνεύμα της γυναικείας ύπαρξης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει  μια σύντομη ξενάγηση σε επιλεγμένα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού από το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου

Ο Ποσειδώνας του Γιώργου Ζογγολόπουλου θα μπορούσε να αναπαριστά έναν πίδακα νερού όπου συμβολίζει την αέναη κίνηση και τη ρευστότητα, όπως ακριβώς και το υδάτινο στοιχείο στη φύση. Η αέρινη και διάφανη μορφή του Ποσειδώνα του Γιώργου Ζογγολόπουλου είναι εκείνη που δυναμικά μας ρίχνει στον αγώνα της διεκδίκησης ώστε να κατακτήσουμε τις ήρεμες θάλασσες στις οποίες οραματιζόμαστε να συμπορευτούμε.»

Σημείο εκκίνησης:  Γλυπτό Ζάλογγο

Υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ