Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η UNICEF φωταγώγησε εμβληματικά γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου συναντάμε στα πιο εμβληματικά σημεία της χώρας μας. Φέτος, το νεοσύστατο γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και ενημερώνει για τα Δικαιώματα του Παιδιού φωταγωγώντας, μεταξύ άλλων, τα δημόσια έργα του γλύπτη στη γνωστή σε όλους μας κυανή απόχρωση της UNICEF.

Η δράση φωταγώγησης των δημόσιων γλυπτών του Γιώργου Ζογγολόπουλου πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της UNICEF Greece τo οποίo αποδέχθηκε το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλώντας με τη σειρά του σε μια κοινή δράση, στην οποία άμεσα ανταποκρίθηκαν:

Ο Δήμος Αθηναίων με το υδροκινητικό γλυπτό Πεντάκυκλο σε συνομιλία με το νέο σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τις Ομπρέλες που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Νέας Παραλίας και του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού με τις Ομπρέλες στην κεντρική είσοδό του που καλωσορίζουν τους πολίτες και τους επισκέπτες του ξεχωριστού προαστίου της Αττικής.

Στη δράση συμμετείχε, επίσης, το γλυπτό Ομπρέλες που βρίσκεται στο ιστορικό ξενοδοχείο Al Alamein Hotel στην Αίγυπτο και ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο της EMAAR Misr των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ