Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Μεγάλη συμμετοχή στη δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 4 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 95 άτομα υπό την ιατρική επίβλεψη της ιατρού κας Ντόβα Βασιλικής, ενδοκρινολόγου/ διαβητολόγου. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Νατάσα Αγγελάκη, Υπεύθυνη οργάνωσης προγράμματος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού μετά το πέρας της δράσης δήλωσε «Σήμερα 4 Μαΐου 2023 και από ώρα 10,00 έως 13,00 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας δωρεάν  προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών πόλεων και το σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα». Στην εξαιρετική αυτή δράση συμμετείχαν 95 άτομα δημότες/δημότισσες και κάτοικοι στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν να εξετασθούν και το σημαντικότερο να προλάβουν. Εΰχαριστούμε  τον Σύλλογο Πεταλούδα, τον ΕΔΔΥΠΠΥ, την κ.Μίνα Τσίγκρη ,υπάλληλο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, και ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ιατρό ενδοκρινολόγο κ.Ντόβα Βασιλική, για την εθελοντική παρουσία της και τον σημαντικό ρόλο της στην ανάγνωση της εξέτασης και την παροχή ιατρικών συμβουλών στους συμμετέχοντες. Ευχή όλων να υπάρξουν και  άλλες  συνεργασίες και δράσεις».

 Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ