Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Ημέρα Οδηγισμού στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού: Μεγάλη δράση δενδροφύτευσης στο Άλσος Πουλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη δράση «Ήρωας με τον Οδηγισμό» και δενδροφύτευση εορτάστηκε εφέτος η Ημέρα Οδηγισμού, στις 6 Νοεμβρίου, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Φιλοθέης.

Σε συνεργασία με το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, ο οποίος υπέδειξε το χώρο και παρείχε τα φυτά και τα απαραίτητα εργαλεία, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση με τη συμμετοχή όλων των Κλάδων και Στελεχών του Τ.Τ. Φιλοθέης. Κατά τη διάρκεια της δράσης, στο χώρο του Άλσους Πουλάκη φυτεύθηκαν συνολικά 22 δέντρα, καθώς και 29 θάμνοι.

Παιδιά όλων των Κλάδων, τα Στελέχη και Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και φίλοι και συγγενείς, αλλά και απλοί εθελοντές, έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση, με το αποτέλεσμα να γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση όλους τους συμμετέχοντες. Παρόντες και ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δ. Γαλάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Λ. Κεφαλογιάννη, η Αντιδήμαρχος Θεμάτων Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Ζέππου – Χαρλαύτη, η Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης κ. Π. Ζαφειροπούλου, εργαζόμενοι του δήμου και όλοι όσοι προσφέρθηκαν ή συνεργάστηκαν, ώστε να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της δράσης.

Η πρωτοβουλία έλαβε τον τίτλο «Ήρωας με τον Οδηγισμό» με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, θέλοντας να τιμήσει την Εθνική Επέτειο και τους Ήρωες που οδήγησαν την πατρίδα μας στην ανεξαρτησία, αλλά και για να αναδείξει τη δυνατότητα του καθενός να κάνει μια ηρωική πράξη στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα, επελέγη η δενδροφύτευση ώστε να σταλεί ένα δυνατό περιβαλλοντικό μήνυμα δράσης και ευαισθητοποίησης, μετά το δύσκολο καλοκαίρι που βίωσε η χώρα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές, συνέπεια και της κλιματικής αλλαγής.

Η Ημέρα Οδηγισμού καθιερώθηκε το 1988 και έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, με ένα μήνυμα προσφοράς και μια δράση εξωστρέφειας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ