Ελάτε στην παρέα μας

Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για δημιουργία μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στην Ανατολική Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην επιτάχυνση των ενεργειών δημιουργίας του δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την ίδρυση λειτουργίας διαδημοτικής μονάδας επεξεργασίας (ΜΕΒΑ) στην περιοχή αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους Δημάρχους Μαρκοπούλου Κ. Αλαγιάννη, Παιανίας Ι. Μάδη, Σπάτων-Αρτέμιδας Δ. Μάρκου και Ραφήνας-Πικερμίου Ευαγ. Μπουρνούς.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων Α. Μαυρόπουλος, το στέλεχος του ΕΔΣΝΑ Γ. Χουντής και στελέχη των Δήμων συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υλοποίησης του έργου με την αξιολόγηση όλων των προτάσεων χωροθέτησης της ΜΕΒΑ.

Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη: “είναι ανάγκη Περιφέρεια, ΕΔΣΝΑ και Δήμοι να συνεργαστούν δημιουργικά προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, δηλαδή η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των αποβλήτων να γίνεται αποκεντρωμένα, σε τοπικό επίπεδο και μέσα από ένα δίκτυο διαδημοτικών συνεργασιών. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια υποδειγματική πρότυπη μονάδα Επεξεργασίας.”

Να σημειωθεί ότι με το τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους η οποία μπορεί να φθάνει ακόμα και στα 30 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ