Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Εγκρίθηκαν δύο νέα έργα για την Ανατολική Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο νέα έργα στην Ανατολική Αττική εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου, μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Το πρώτο έργο είναι η «Κατασκευή οδικού δικτύου Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος» συνολικού προϋπολογισμού 3.968.000,00€ (με Φ.Π.Α.) και αφορά σε εργασίες κατασκευής οδών και δικτύου ύδρευσης και θα εκτελεστεί στην 5η Πολεοδομική Ενότητα της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος και στις Πολεοδομικές Ενότητες 1η και 4η (Μυκηναϊκοί Τάφοι-Γήπεδο) της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων, του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

Οι εργασίες κατασκευής των οδών περιλαμβάνουν εκσκαφές, καθαιρέσεις, υποβάσεις-βάσεις οδοστρωσίας, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, κατασκευή ρείθρων, πεζοδρομίων σε ορισμένα σημεία, ενώ οι εργασίες ύδρευσης, όπου απαιτείται, περιλαμβάνουν σωληνώσεις και υδραυλικές εργασίες.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των δημοτών και επιπλέον η ενίσχυση της ασφαλούς μετακίνησης των επισκεπτών της περιοχής.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του δημοσίου έργου: «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού 29 Δροσιά – Διόνυσος – Ν. Μάκρη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ