Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Αποκατάσταση κεντρικών δρόμων της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Προγραμματική Σύμβαση για την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα κεντρικών δρόμων της Αθήνας, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4.940.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας, με παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση / ανακατασκευή των φθορών του ασφαλτοτάπητα βασικών κεντρικών οδών, και συγκεκριμένα: Αριστείδου, Ασκληπιού, Ευριπίδου, Ζωοδόχου Πηγής, Σόλωνος, Σοφοκλέους, Σωκράτους, Πατησίων (από Πανεπιστημίου έως Αγίας Λαύρας), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Αγ. Μελετίου έως Ιουλιανού), Ακαδημίας, Αμερικής, Αρδηττού, Λεωφόρο Υμηττού (από Φορμίωνος έως Λεωφόρο Ηλιουπόλεως, με τους παραδρόμους της), Χαριλάου Τρικούπη (από Πανεπιστημίου έως Λεωφόρο Αλεξάνδρας), Νίκης, Βουλής, Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.
Ειδικότερα, προβλέπεται το φρεζάρισμα και η ασφαλτόστρωση 146.800 τ.µ. οδών, η άρση και επανατοποθέτηση 50 μέτρων κρασπέδων καθώς και η τοποθέτηση 250 μέτρων καινούργιων μαρμάρινων ή πρόχυτων κρασπέδων, η κατασκευή 180 κ.µ. ρείθρων, η υψοµετρική προσαρμογή στην τελική στάθμη του καταστρώματος των οδών 730 φρεατίων, ο καθαρισμός 80 φρεατίων υδροσυλλογής καθώς και η αποκατάσταση 5.700 τ.µ. οριζόντιας σήμανσης οδών.
Το έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ