Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ξεκινά η μελέτη για την οριοθέτηση και την αντιπλημμυρική θωράκιση των ρεμάτων της Σαλαμίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάθεση της κρίσιμης μελέτης για την οριοθέτηση ρεμάτων και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στη Σαλαμίνα, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του Δημάρχου  Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλου και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Η μελέτη, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό  748.810,40  ευρώ και αφορά στην οριοθέτηση και την κατασκευή  αντιπλημμυρικών έργων των ρεμάτων Μεγάλο Ποτάμι σε μήκος 800μ. και Αγίου Χαραλάμπους σε μήκος 1.600μ, τα οποία χαρακτηρίζονται ως υψηλής επικινδυνότητας, καθώς γειτνιάζουν με κατοικημένες περιοχές και περιλαμβάνονται και στους σχετικούς χάρτες πλημμύρας του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι στόχοι της μελέτης είναι:

  1. Η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής με μείωση των κινδύνων από πλημμύρες, αφού η ανεξέλεγκτη ροή των ομβρίων σε μέτριας και ισχυρής έντασης επεισόδια βροχόπτωσης προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στις παραρεμάτιες εκτάσεις (ιδιοκτησίες, οδικό δίκτυο, κ.λπ.).
  2. Η περιβαλλοντικά ασφαλής διαχείριση των ομβρίων της ευρύτερης περιοχής με τη βελτίωση των συνθηκών ροής, και τον έλεγχο των διαβρώσεων και των αποθέσεων φερτών υλικών.
  3. Η προστασία των ρεμάτων μέσω της οριοθέτησής τους.

 

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση, εξετάστηκε η όσο το δυνατόν συντομότερη ανάθεση παρόμοιας μελέτης οριοθέτησης και έργων διευθέτησης των ρεμάτων Κακή Βίγλα, Αγ. Γεωργίου και Τρίτωνος.

Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζονται οι εξής παρεμβάσεις:

  1. Διευθέτηση – οριοθέτηση του ρέματος Κακή Βίγλα, σε μήκος 850μ.
  2. Διευθέτηση – οριοθέτηση του ρέματος Αγίου Γεωργίου, σε μήκος 1.900μ.
  3. Διευθέτηση – οριοθέτηση του ρέματος Τρίτωνος, σε μήκος 800μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ