Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε η φάλαινα του Αλίμου – Εντοπίστηκε νεκρή στη Σαλαμίνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεκρή εντοπίστηκε η νεαρή ραμφοφάλαινα (Ziphius cavirostris) από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας στα παράλια της Χερσονήσου Κυνόσουρα στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Σκάφος του Λιμενικού, που τα τελευταία 24ωρα διενεργούσε περιπολίες γύρω από το νησί της Σαλαμίνας σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρακολούθηση και πιθανή επαναπροσάραξη του ζιφιού, εντόπισε το θαλάσσιο θηλαστικό στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζουμε ότι η φάλαινα, ή αλλιώς ο “Σωτήρης” είχε εμφανιστεί την προηγούμενη Παρασκευή στον Άλιμο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν τραυματισμένη. Εκεί έγινε ολονύχτια προσπάθεια από κτηνιάτρους για να διατηρηθεί στη ζωντανή και της χορηγήθηκε ειδική αγωγή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων, η κατάσταση της υγείας της φάλαινας κρίθηκε κρίσιμη, εν αναμονή των αποτελεσμάτων ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Στο θηλαστικό χορηγήθηκε υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, και οδηγήθηκε στα ανοιχτά για να επανέλθει στο φυσικό της περιβάλλον, αναπτερόνοιντας τις ελπίδες ότι τελικά θα επιβιώσει.

Δυστυχώς την επομένη, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 29 Ιανουαρίου στα αβαθή του όρμου Σελήνια στη Σαλαμίνα και σήμερα το πρωί το θαλάσσιο κήτος εντοπίστηκε νεκρό.

 

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ