Ελάτε στην παρέα μας

Πετρούπολης

Πετρούπολη: Μεγάλη συμμετοχή στη δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του Κέντρου Κοινότητας και των Κοινωνικών Δομών της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στην Πλατεία ΗΡΩ, «Δράση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της Δράσης διενεργήθηκαν δωρεάν και ανώνυμοι έλεγχοι για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες B & C στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Πετρούπολης, με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test), από την Κινητή Μονάδα Εξέτασης του «Athens Checkpoint».

Επίσης, η εξειδικευμένη ομάδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» παρείχε συμβουλευτική πριν και μετά τα τεστ, με σκοπό τόσο την έγκαιρη διάγνωση, όσο και την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, ενώ διένειμε και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 

 

Στη δράση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς και η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΚΕΠ & Πολιτικής Ισότητας των Φύλων Κατερίνα Σταματοπούλου.

Η δράση αυτή αποβλέπει στη μείωση της σχετιζόμενης με τον HIV νοσηρότητας και θνητότητας, την εξάλειψη των ανισοτήτων και του στίγματος και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υιοθέτηση υγιούς και ασφαλούς στάσης και συμπεριφοράς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ