Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Μεγάλη συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το σύνθημα «Ζούμε το Βουνό μας! Καθαρίζουμε & Φροντίζουμε το Ποικίλο!», ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 οι Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Άλσος Αγίου Δημητρίου, όπου ήταν το σημείο αναφοράς και εκκίνησης, θέτοντας εαυτό στην υπηρεσία της φύσης και την προστασία του μοναδικού σε σημασία «Πνεύμονα» για την πόλη μας, του Ποικίλου όρους. Συγκινητική ήταν η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που συμμετείχαν ενεργά τόσο στον καθαρισμό του Άλσους από τα σκουπίδια, όσο και στο Υπαίθριο Εργαστήριο Κηπουρικής, δίνοντας σε όλους το φωτεινό παράδειγμα.
Οι «Μικροί κηπουροί» της πόλης μας έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη Φύση και το Περιβάλλον, συμμετέχοντας στη δράση φύτευσης αρωματικών φυτών, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Πετρούπολης, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Φώτη Χριστόπουλου.
Μέσα στο ειδικά σχεδιασμένο φυσικό περιβάλλον, τα παιδιά ανέλαβαν δράση παίζοντας με τα χώματα, φυτεύοντας αρωματικά φυτά & βότανα, συλλέγοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για τη φροντίδα και τις ιδιότητές τους, από τη Γεωπόνο Εύη Παυλάκου & την Περιβαλλοντολόγο Νίκη Κωστάκου της Οργάνωσης Γη. Επιπλέον, συμμετείχαν σε Βιωματικό Εργαστήρι, που περιλάμβανε δράσεις όπως Ζωγραφική & κατασκευές με υλικά της Φύσης, Παιχνίδι για την έννοια της εποχικότητας, Ομαδικό μουσικοκινητικό & Θεατρικό παιχνίδι κ.α.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας, μέσα από τη φύτευση, τη συνεργασία, το παιχνίδι και τη συζήτηση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία του πρασίνου στη ζωή μας με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, αποκτώντας έτσι τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια για μια αρμονική συνύπαρξη με τη Φύση.
Το παρών στην Περιβαλλοντική Δράση έδωσαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι: Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, Διοίκησης, Προγραμματισμού & Οικονομικών Υπηρεσιών Θοδωρής Λάππας, Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΚΕΠ & Πολιτικής Ισότητας των Φύλων Κατερίνα Σταματοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυριάκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γεωργιάδης και ο Γραμματέας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πανάγος Μπιλιώνης.
Κατά τη διάρκεια της δράσης προσφέρθηκαν στους εθελοντές πολίτες άφθονα σνακ, μπανάνες, νερό, χυμοί και αναψυκτικά, ενώ οι συμμετέχοντες έλαβαν ως αναμνηστικό, μία μπλούζα με το σύνθημα της δράσης, ένα λουλούδι για να το καλλιεργήσουν και μια τσάντα που περιείχε μέσα πολλά δώρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ