Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Ημερίδα “Ο ρόλος του σχολείου και των ειδικών ψυχικής υγείας” στην Πετρούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο  Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, διοργανώνουν την Ημερίδα «Ο ρόλος του σχολείου και των ειδικών ψυχικής υγείας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Αθανασίου Διάκου & Μπουμπουλίνας).

Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε Εκπαιδευτικούς και σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, ωστόσο η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι Εγγραφές θα γίνουν την ίδια μέρα, 30’ πριν την έναρξη της Ημερίδας, στις 17:00.

Πληροφορίες ημερίδας 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η υπερβολική χρήση του Διαδικτύου μεταβάλλει τον τρόπο ζωής μας και ευνοεί τις συνθήκες ανάπτυξης Ψυχικών Διαταραχών.Έρευνες έδειξαν, ότι κάποιοι από του χρήστες του ίντερνετ ανέπτυξαν μια καταναγκαστική συμπεριφορά και αντικατέστησαν την κοινωνική τους αλληλεπίδραση με διαδικτυακούς τόπους συνομιλίας (online chat rooms) και αλληλεπίδραση μέσα από κοινωνικά δίκτυα.
Τα αποτελέσματα μελετών δείχνουν ότι αυτό το είδος του εθισμού μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην Ψυχική Υγεία. Πολλές από τις μελέτες αυτές έρχονται να υποστηρίξουν την κοινή πεποίθηση ότι η υπερβολική χρήση του ίντερνετ, που αντικαθιστά την φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά του ατόμου μπορεί να συνδέεται με Ψυχικές Διαταραχές, όπως η Κατάθλιψη και ο Εθισμός.
Αδιαμφισβήτητα το διαδίκτυο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπευτική προσέγγιση της Ψυχικής Υγείας και η ανάπτυξη της Ψυχικής Ανθεκτικότητας είναι αυτή που μπορεί να οριοθετήσει τον τρόπο της διαδικτυακής μας συμπεριφοράς.

Ομιλητές της Ημερίδας θα είναι οι:

• Γιώργος Κορμάς (Ιατρός, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας Help-Line.gr)
• Αναργυρούλα Ευσταθίου (Υπεύθυνη Λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Δήμου Πετρούπολης)
• Αναστασία Παπαδοπούλου (Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου)

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει παρουσίαση Διαδραστικού Υλικού του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, αναφορά σε περιστατικά που αφορούν το Διαδίκτυο, τα Διαδικτυακά Παιχνίδια και τα Κοινωνικά Δίκτυα, καθώς και παρουσίαση Προγραμμάτων του Διαδικτύου.

Μετά το τέλος της Ημερίδας, θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ