Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Πετρούπολης: Υπέρ της απόφασης της ΚΕΔΕ για την κατάργηση των κινήτρων δόμησης του ΝΟΚ και της νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠ.ΕΝ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)  Δημήτρη Παπαστεργίου, έγινε σαφές ότι ο Δήμος Πετρούπολης συντάσσεται απόλυτα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, σχετικά με τα ύψη των κτιρίων σε νέες οικοδομικές άδειες, σύμφωνα με την οποία απαιτεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠ.ΕΝ.) να επεκτείνει την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (η οποία εξαιρούσε τους Δήμους Παλαιού Ψυχικού, Εκάλης & Φιλοθέης και τους χαρακτήριζε ως «κηπουπόλεις») και σε άλλους Δήμους, οι οποίοι είτε είναι χαρακτηρισμένοι ως περιοχές «αποκλειστικής κατοικίας», είτε περιοχές οι οποίες φέρουν ιδιαίτερα και άξια προστασίας πολεοδομικά χαρακτηριστικά.

 

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αναγνωρίζει επίσης ότι, οι διατάξεις του Ν. 4067/2012, όπως ισχύουν σήμερα, επιβαρύνουν με δόμηση τις πόλεις της χώρας και καταργούν όλες τις πρόνοιες που έχουν διαχρονικά προβλεφθεί για βιώσιμες και ανθρώπινες πόλεις, καθώς παραβιάζουν την ορθολογική πολεοδομική οργάνωση των Δήμων, αλλάζουν τη  φυσιογνωμία των πόλεων, δυσχεραίνουν θέματα όπως τη στάθμευση, το κυκλοφοριακό, την αποκομιδή απορριμμάτων, τη μείωση ελεύθερων χώρων, υποβαθμίζοντας τους όρους διαβίωσης των κατοίκων, ενώ δημιουργούν την ανάγκη πρόσθετων υπηρεσιών σε Δήμους, οι οποίοι ήδη ασφυκτιούν.

 

Συνεπώς, υφίσταται επιτακτική ανάγκη, υπαγορευόμενη από τα άρθρα 4 και 24 του Συντάγματος, για την προστασία του συνόλου των περιοχών της Επικράτειας που έχουν ιδιαίτερα πολεοδομικά χαρακτηριστικά, από την αδιάκριτη εφαρμογή των προβλεπόμενων στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) υπερβάσεων ύψους και συντελεστή δόμησης.

 

Δείτε το πλήρες περιεχόμενο της απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://kede.gr/wp-content/uploads/2023/05/ΑΠΟΦΑΣΗ-ΔΣ-ΚΕΔΕ-161.pdf

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ