Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Δήμος Πετρούπολης: «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Υποψήφιος για βράβευση ο Δήμος Πετρούπολης, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης 2019.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης (www.ewwr.eu), είναι μία πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό να προωθήσει τη διοργάνωση και υλοποίηση περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δράσεων, σχετικά με την προστασία των φυσικών πόρων και την ορθή διαχείριση των αποβλήτων σε μία μόνο εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτής της Εβδομάδας, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, κλήθηκαν να οργανώσουν ή και να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας – Περιβάλλοντος & Πρασίνου, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Φώτη Χριστόπουλου, συντόνισε την συμμετοχή του Δήμου Πετρούπολης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης που έλαβε χώρα μεταξύ 16 και 24 Νοεμβρίου 2019, με το κοινό σύνθημα «Άλλαξε τις συνήθειες σου, μείωσε τα απόβλητά σου», με δράσεις από τα τμήματα Ενόργανης Γυμναστικής.

Στις δράσεις αυτές συμμετείχαν εβδομήντα παιδιά, καθώς και οι γονείς τους! Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες και παρακολούθησαν παρουσίαση με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ συμμετείχαν ενεργά σε διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, κουίζ και εργαστήρια προσαρμοσμένα στην ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Ο εθνικός συντονιστής για τις δράσεις πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) (https://www.eoan.gr/…/europaiki-evdomada-meiosis-apovliton-…).

Το Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (http://www.keaep.gr) συνέβαλε στην προώθηση και ενημέρωση για θέματα πρόληψης δημιουργίας και μείωσης αποβλήτων, διοργανώνοντας και πραγματοποιώντας ενημερωτικές δράσεις μέσω διαδραστικού παιχνιδιού, προσαρμοσμένο στις ηλικιακές κατηγορίες των συμμετεχόντων.

Όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν, καταχωρήθηκαν μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR και επικυρώθηκαν επισήμως από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωση (ΕΟΑΝ), προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τη διεκδίκηση των ειδικών βραβείων για τις πιο αξιόλογες και καινοτόμες δράσεις.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης δράσης μέσω της συμμετοχής του Δήμου Πετρούπολης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2019, ο ΕΟΑΝ ως εθνικός συντονιστής των δράσεων, πρότεινε τον Δήμο Πετρούπολης προς βράβευση στην κατηγορία: “ASSOCIATION/NGO”.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις Βρυξέλλες στις αρχές Ιουνίου 2020.

Δείτε το βίντεο από τις δράσεις των τμημάτων Ενόργανης Γυμναστικής του Δήμου Πετρούπολης ΕΔΩ:
https://www.facebook.com/850383094986287/videos/533576664163523/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ