Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμαρχος Πετρούπολης: «Προτεραιότητα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, φιλοξενήθηκε από τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Δημακόπουλο και Γιώργο Μισιάκα, στην εκπομπή -του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία FM»- «Δημοτικές Διαπλοκές».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως είναι προτεραιότητα τα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας καθώς και η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων. Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά του Δήμου αρκούν μεν για να καλύπτουν τις ανάγκες αλλά όχι για να πραγματοποιηθεί το όραμα που έχει η Δημοτική Αρχή.

Χαρακτήρισε τραγική την έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με συνέπεια «για πρώτη φορά, από την ίδρυση του Δήμου Πετρούπολης, οι συμβασιούχοι να ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού» και να μην είναι εφικτή η πλήρης κάλυψη όλων των αναγκών του δημότη. Δεσμευόμενος πως η Δημοτική Αρχή θα πιέσει τους αρμόδιους να προκηρυχθούν θέσεις για μόνιμους εργαζόμενους.

Για το σημαντικό πρόβλημα των Χ.Υ.Τ.Α., είπε πως «οι επιπτώσεις της πολιτικής που υλοποιείται δεκαετίες δεν είναι υπέρ του περιβάλλοντος, της ζωής του ανθρώπου αλλά υπέρ μεγάλων εργολαβιών και τρομερά μεγάλων ποσών σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας μας».

Επισήμανε ότι θετικό αποτέλεσμα για τους δημότες της Πετρούπολης και συνολικά για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, μπορεί να φέρει μόνο «η αντίδραση, του λαού απέναντι σε ότι εξελίσσεται στην πλάτη του».

Θυμίζοντας πως «ο λαός της Πετρούπολης και της Δυτικής Αθήνας “πάγωσε” το 2004 την έλευση της λυματολάσπης από την Ψυττάλεια, εμπόδισε και την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή να κάνει χώρο Χ.Υ.Τ.Α. το -μόλις 300 μέτρα από την Πετρούπολη- ανενεργό λατομείο “Μουσαμά”».

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών είπε πως οι δημότες έκαναν σύγκριση πεπραγμένων και γι’ αυτό ανέδειξαν ξανά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ως Δημοτική Αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ