Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 στο Δημαρχείο Περιστερίου μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, με σκοπό τη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την τόνωση της αγοράς. 

Κάτω από τις πρωτοφανείς συνθήκες λόγω της πανδημίας που πλήττει και την τοπική αγορά της πόλης μας, η σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και απαραίτητη.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης αναφέρθηκε στους τρόπους και μέτρα για την τόνωση του εμπορικού χαρακτήρα του Περιστερίου, που θα πρέπει ο Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος να προχωρήσουν, σε κοινές δράσεις προβολής της πόλης και ως μεγαλύτερου ανοιχτού εμπορικού κέντρου της Αττικής.

Ο κ. Παχατουρίδης ενημέρωσε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για τις έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, για την συνέχιση των απολυμάνσεων σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και για το μέτρο της επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με βάση τις ρυθμίσεις των Υπουργείων Εσωτερικών & Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου Ιωάννης Καλαντώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύσκεψη με τη Δημοτική Αρχή σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Αλέξης Σταυρούλιας, Παναγιώτης Λύκος και Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου και από τον Εμπορικό  Σύλλογο οι Νεκτάριος Καβουρίνος (Γεν. Γραμματέας), Νίκος Αργυρόπουλος (Ταμίας) και τα μέλη Ελένη Σαγιάκου & Μαργαρίτα Τσιβολιά.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε τέλος του μήνα να επαναληφθεί η σύσκεψη, ώστε να καθορισθούν ειδικότερα τα μέτρα και οι δράσεις για την τόνωση της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ