Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Στο Δήμο Περιστερίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Γ. Πατούλης: Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης θα συνεργαστούμε στενά  για να φτιάξουμε μία μητροπολιτική Περιφέρεια-Πρότυπο, που θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στο λεκανοπέδιο  μετέβη σήμερα στο Περιστέρι.
Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Περιστερίου  Ανδρέα Παχατουρίδη στο Δημαρχείο της πόλης και με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου  κ. Κλήμη.
Στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στα Κέντρα υγείας του δήμου, ενώ επισκέφθηκε τις δημοτικές δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχής συσσιτίου).
Κατά τη περιοδεία του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανθρώπους του επιχειρείν, με υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους καθώς και με  πολίτες. Στο πλαίσιο των συναντήσεων του επισκέφθηκε και τα πρότυπα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα -Λιναρδάτου.

Σημαντικό το έργο του Α. Παχατουρίδη στο Περιστέρι
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  που είχε ο Γ. Πατούλης με το δήμαρχο Περιστερίου η συζήτηση εστιάστηκε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο να αλλάξει εικόνα η Αττική και να αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο πρόσωπο, κατά τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Επιπλέον συζητήθηκαν  θέματα που σχετίζονται με την επιτάχυνση αναπτυξιακών έργων και τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη δυνατότητα  υλοποίησης δράσεων που θα συμβάλουν στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ο κ. Πατούλης αφού συνεχάρη τον κ. Παχατουρίδη για το σημαντικό  έργο του και την επιτυχημένη  πορεία του ως δήμαρχος πρόσθεσε ότι κοινός στόχος είναι  η Αττική να μεταβεί σε μία καινούρια μέρα. «Οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης θα συνεργαστούμε για να φτιάξουμε μία μητροπολιτική Περιφέρεια-Πρότυπο, που θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης .
Στενή συνεργασία  Εκκλησίας και Περιφέρειας για τη δημιουργία  δικτύων  πολιτισμού και εκπαίδευσης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  είχε συνάντηση  και με το νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Περιστερίου κ. Κλήμη με τον οποίο συζήτησε  για ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και των ανθρωπιστικών δράσεων καθώς και για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’  βαθμού.

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με το Σεβασμιώτατο,  τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα εμπνευσμένο ιεράρχη με πλούσια γνώση της ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού, επισήμανε ότι προτεραιότητα του συνδυασμού του «Νέα Αρχή για την Αττική» είναι να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία με την Εκκλησία δημιουργώντας ένα δίκτυο πολιτισμού, εκπαίδευσης αλλά και άθλησης.

Ως αυριανός Περιφερειάρχης τον διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει  με κάθε δυνατό μέσο το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Περιστερίου. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  χαιρέτισε με ικανοποίηση τις προτάσεις του Γ. Πατούλη και σημείωσε ότι η Μητρόπολη του θα συνεργαστεί στενά μαζί του  προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Αναγκαία η κάλυψη των ελλείψεων των μονάδων υγείας
Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας Πρότυπης Δομής (ΤΟΜΥ) και τη μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για την ανάγκη ανάπτυξης καλύτερης συγκοινωνιακής πρόσβασης σε αυτά. Από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι ως αυριανός περιφερειάρχης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.
Επίσκεψη στις δημοτικές δομές Παροχής Βασικών Αγαθών
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στη συνέχεια μετέβη στις δημοτικές μονάδες παροχής Βασικών Αγαθών, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη μονάδα Παροχής συσσιτίου, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη δράση τους.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους του διατύπωσαν την αγωνία τους τόσο για το εργασιακό τους μέλλον, όσο και για τις δυνατότητες συνέχισης της λειτουργίας των δομών.  Ο Γ. Πατούλης τους διαβεβαίωσε ότι, όπως αγωνίζεται σήμερα ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ να συνεχίσουν να λειτουργούν τέτοιου είδους δομές, το ίδιο θα πράξει και στο μέλλον από τη θέση του Περιφερειάρχη.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην περιοχή ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε με υποψήφιους Περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους,  με πολίτες καθώς και με επιχειρηματίες της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ