Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Ενημερωτική εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη στο 9ο ΚΕΦΙ Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Περιστερίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και για την κολπική μαρμαρυγή την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στις 10.00π.μ., στο 9ο ΚΕΦΙ Περιστερίου, Πελοπίδα 75-77, Περιστέρι.Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα πλαίσια προαγωγής της υγείας των πολιτών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Boehringer Ingelheim Ellas.
Κατά το πρώτο μέρος, θα αναπτύξουν το θέμα του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2, οι κ. Μελπομένη Πέππα, Αν. Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνη Μονάδας Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Παθήσεων των Οστών, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Μονάδα ‘Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”, Δημήτριος Συκιώτης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και Μαρία Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).
Κατά το δεύτερο μέρος, θα παρουσιάσει το θέμα της Κολπικής Μαρμαρυγής, ο κ. Κωνσταντίνος Καπετάνιος, MD, PhD, FESC, Καρδιολόγος.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Μπεκιάρης, Καρδιολόγος, Εντεταλμένος σε θέματα Υγείας Δήμου Περιστερίου.
Για όσους παραβρεθούν, θα ακολουθήσει δωρεάν εξέταση για σακχαρώδη διαβήτη (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ